Politică

Clujeanca Cynthia Curt, consul general la Barcelona

<p><img src="documente/stories/05_mai/13_ziua/05-cyntia-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Fostul subprefect de Cluj şi consilier de stat al premierului Emil Boc, Cynthia Carmen Curt a fost numită consul general al României la Barcelona.</p>

 

Cynthia Curt, fost consilier al primului ministru Emil Boc şi fost subprefect de Cluj, a fost numită consul general al României la Barcelona.


Reprezentanţii Executivului precizează că Cynthia Curt a fost numită în funcţie în urma retragerii actualului consul, Radu Ionescu, al cărui mandat de patru ani a expirat.

“Guvernul a numit-o, în şedinţa de miercuri, pe Cynthia Carmen Curt, fostul consilier pe probleme juridice al premierului Emil Boc, în funcţia de consul general al României la Barcelona”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.


Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Ioana Muntean, prin Hotărârea de Guvern de numire a Cynthiei Carmen Curt se prevede şi retragerea actualului consul general la Barcelona, Radu Ionescu, al cărui mandat de patru ani a expirat.

Radu Ionescu a fost numit la conducerea consulatului din Barcelona în octombrie 2007, după ce anterior a lucrat ca şi consul la Ambasada României de la Bratislava.


 

Cynthia Curt,
consilier al premierului Boc
din anul 2008


 

Clujeanca Cynthia Curt, de profesie avocat, este doctor în drept şi a fost asistenta lui Emil Boc la catedra de drept constituţional a Facultăţii de Știinţe Politice din Cluj. Din 2005 până în 2007, Cynthia Curt a fost subprefect al judeţului Cluj, ulterior fiind promovată în funcţia de inspector guvernamental. Din 2008, ea a făcut parte din echipa de consilieri ai premierului Emil Boc, fiind ”sfetnicul” pe probleme juridice al şefului Guvernului.


Cynthia Curt este în prezent membru al Consiliului Naţional de Integritate.

 

Alte schimbări în
diplomaţia românească

 

De asemenea, în şedinţa de miercuri, Guvernul a mai hotărât numirea lui Gheorghe Nicolae Pahonea, diplomat de carieră, în funcţia de consul general al României la Sankt-Petersburg, în Federaţia Rusă, fiind retras Ion Bistreanu, precum şi numirea lui Alexandru Mureşan, de asemenea diplomat de carieră, în funcţia de consul general al României la Vârşeţ, în Serbia, fiind retras Gabriel Nicola.

Ultimele Stiri
abonare newsletter