Politică

Arhiepiscopia a rămas fără teren pe Calea Turzii. Deocamdată.

<p> </p> <p />Proiectul de hotărâre prin care Consiliul Judeţean Cluj urma să dea în folosinţă gratuită Arhiepiscopiei Ortodoxe a Clujului un teren de 3000 mp a fost amânat şi retras de pe ordinea de zi a şedinţei de consiliu de astăzi.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, a declarat că amânarea proiectului de pe ordinea de zi a fost cauzată de criticile din ultimele zile venite din partea tineretului liberal.

Dan Canta, consilier PSD, a propus realizarea unei comisii formată din reprezentanţi ai tuturor formaţiunilor politice astfel încât să nu mai existe situaţii precum cea de săptămâna aceasta, când tineretul liberal şi-a exprimat nemulţumirea cu privire la acest proiect.


Consilierii judeţeni ar fi trebuit să voteze mâine darea în folosinţă gratuită către Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Vadului, Feleacului şi Clujului a unui teren de 3.031 mp situat pe Calea Turzii nr. 2-14. “Statul şi unităţile administrativ-teritoriale pot da imobile din patrimoniul lor, în folosinţă gratuită, pe termen limitat, persoanelor juridice fără scop lucrativ, care desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică, ori serviciilor publice”, se arată în proiectul de hotărâre.

Perioada pentru care era propusă transmiterea dreptului de folosinţă este de 49 de ani, cu posibilitatea prelungirii termenului prin acordul părţilor.


Pe terenul respectiv, Arhiepiscopia are în vedere construirea unui Centru Misionar-Social care va cuprinde sediu pentru Protopopiatele Cluj I şi Cluj II, sală de şedinţe, sediu pentru Asistenţa Socială Eparhială, sediu pentru Societatea Femeilor Ortodoxe, sediu pentru Organizaţiile de tineret şi o capelă pentru rugăciuni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter