Politică

Referendumul pentru dispariţia judeţului, sursă de ceartă între consilierii judeţeni

<p />Propunerea consilierilor judeţeni PSD de a organiza referendum prin care populaţia să îşi exprime acordul cu privire la desfiinţarea judeţului Cluj, în cadrul reorganizării teritoriale a ţării, a stârnit discuţii aprinse între iniţiatorii propunerii şi consilierii PDL şi UDMR.

Timp de aproape o jumătate de oră, consilierii judeţeni s-au certat ieri pe tema referendumului privind reorganizarea teritorială.

Organizarea unui referendum a fost propusă de cosilierii PSD ca proiect de hotărâre în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Cluj, însă după discuţii aprinse a fost respins. „Nu înţeleg de ce s-a votat împotriva unui proiect care priveşte peste 700.000 de cetăţeni”, a declarat Dan Canta, consilier PSD, după ce proiectul a fost respins. Ovidiu Turdean, consilier PDL i-a argumentat că organizarea unui referendum nu este legală deoarece legea nu a fost încă adoptată şi nu se poate face referendum pe o lege neadoptată. El a mai spus că un referendum ar presupune o cheltuială inoportună pentru bugetul local la ora actuală. Pe de altă parte, Dan Canta a mai spus că un referendum ar costa mult mai puţin decât reorganizarea teritorială propusă de Guvern care ar înseamna dispariţia judeţelor actuale şi crearea unor judeţe mult mai mari.   G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter