Politică

Marţi se semnează contractul pentru depozitul de deşeuri

<p><img src="documente/stories/07_iulie/01_ziua/alin tise sedinta consiliu judetean am 03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Contractul de finanţare a depozitului ecologic de deşeuri, în valoare de aproximativ 50 milioane de euro, va fi semnat marţi, la Bucureşti.</p>

 

Consilierii judeţeni au votat în şedinţa de consiliu de ieri proiectul de hotărâre care prevede desemnarea echipei care se va deplasa la Bucureşti pentru semnarea contractului cu Ministerul Mediului.


Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe a declarat că semnarea contractului trebuia să aibă loc iniţial la Cluj-Napoca. „Am avut informaţii că va veni domnul Lazlo Borbely (ministrul Mediului – n.r.) la Cluj, dar s-a schimbat planul”, a precizat Alin Tişe.

Pe lângă construirea fabricii de deşeuri, proiectul presupune şi construirea unor staţii de transfer şi de sortare. De asemenea, realizarea proiectului presupune închiderea a şase depozite neconforme din judeţ, inclusiv a gropii de gunoi de la Pata Rât.


Proiectul a fost aprobat de Comisia Europeană în urmă cu aproximativ două săptămâni. „Este un pas foarte important pentru judeţul nostru pentru că aceşti bani, 48,46 milioane de euro, vor duce practic la o contribuţie mai mică din partea noastră pentru acest proiect. Fondurile europene au o proporţie de 80% în proiect, contribuţia noastră este de 2%, iar contribuţia de la bugetul de stat este de 18%”, a anunţat preşedintele forului judeţean, în urmă cu aproximativ o săptămână. Banii europeni vor veni treptat de la Comisia Europeană pe măsură ce se derulează proiectul.   G.D.

Ultimele Stiri
abonare newsletter