Politică

Centura Vâlcele-Apahida ajunge la DNA

<p />Liderul PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj a sesizat DNA şi instituţiile abilitate ale statului în legătură cu lucrările la Centura Vâlcele-Apahida.

Mircea Jorj l-a acuzat ieri pe şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP), Ioan Pantelimon, de incompetenţă în privinţa lucrărilor la centura de ocolire Vâlcele-Apahida. Jorj a prezentat un film în care sunt sesizate mai multe nereguli tehnice. Potrivit liderului PSD Cluj-Napoca şi specialiştilor cu care acesta s-a consultat, toate nergulile vor duce la surparea lucrărilor, iar pe termen mediu şi lung la costuri suplimentare, depăşind în cele din urmă 200 milioane euro, faţă de cele 64 de milioane de euro prevăzute iniţial. „Executanţii au fost îndrumaţi să defrişeze şi să elibereze dealuri întregi şi apoi să consolideze solul. Alunecările de teren nu au putut fi ţinute sub control cu ajutorul lucrărilor efectuate, rezultatul fiind aproape de zero, întrucat deşi sunt zone cu piloţi şi micropiloţi, pe anumite tronsoane chiar şi pe 5 rânduri suprapuse şi terasate, aceştia s-au înclinat şi au fisurat grinzile de consolidare, pe aproximativ 1,4 km. Situaţia gravă constatată a necesitat soluţii complexe de consolidare, neprevăzute în proiectul iniţial, oglindite în costuri enorme”, a explicat Jorj.

Centura Muncii-Apahida, inaugurată mâine


Acuzaţiile aduse de Mircea Jorj vin cu numai o zi înainte de inaugurarea centurii Clujului pe relaţia B-dul Muncii – Apahida, care va fi dată mâine în folosinţă, în prezenţa premierului Emil Boc. El a vizitat tronsonul de drum în urmă cu două săptămâni, când, în glumă, l-a ameninţat pe şeful DRDP Cluj, Ion Pantelimon, că, dacă lucrările nu vor fi finalizate la timp, va fi demis. „Dacă centura nu va fi gata în două săptămâni, unde îi stau picioarele, acolo îi va sta şi capul”, a declarat la acea vreme Emil Boc,

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter