Politică

Celebrul bloc O de la Turda va deveni un hotel de cinci stele

<p>Ajuns subiect de campanie electorală pentru politicienii din mai toate taberele, obiectivul „neterminat” de la Turda din sensul giratoriu se tranformă în administraţia Ştefănie în hotel de cinci stele.</p>

Banii vor fi contractaţi de societatea care administrează Salina prin intermediul unui credit bancar. Primarul municipiului Turda, Tudor Ştefănie, le-a propus consilierilor locali un proiect care viza transformarea clădirii neterminate, mai precis scările II şi III ale blocului O din sensul giratoriu, într-un hotel modern.

“Având în vedere că, odată cu dezvoltarea proiectului Salina, avem insuficiente locaţii hoteliere şi de servicii, ne-am gândit ca acel colţ de stradă din apropierea parcului, acel imobil să fie destinat în totalitate construirii unui hotel, de către Salina Turda. Să fie luat un credit pe Salina Turda pentru un hotel care să deservească o asemenea activitate de bază. Partea care este deja construită va rămîne la trei stele, în timp ce partea nouă, care va fi destinată construirii hotelului, va fi de cinci stele. Aceasta pentru că, la 5 stele, înălţimea obligatorie a camerei este de 2, 80 metri. La planul superior va fi amenajat un mini-centru SPA, cu bazin de înot, bar şi alte facilităţi pentru clienţii hotelului, astfel încât aceştia să-şi poată petrece 24 de ore din 24 în acest complex comercial. Finanţarea va fi obţinută dintr-un credit bancar, doar garanţia urmând să fie asigurată de Consiliul Local, întrucât Salina nu are decât drept de administrare şi nu unul patrimonial. Veniturile acestei societăţi pot asigura returnarea integrală a creditului într-o perioadă pe care o să o stabilim într-o şedinţă ulterioară a Consiliului Local, urmare a unor evaluări bancare care au început deja, după cum ştiţi, pentru hotelul din centru, cu extensie şi pentru acest obiectiv. Evaluarea noastră este între 1,5 şi 2 milioane de euro“, a explicat primarul Tudor Ştefănie.


Clădirea blocului neterminat a fost predată administraţiei locale în 2010, în baza unui protocol care prevedea ca la finalizarea construirii apartamentelor Ministerului Administraţiei şi Internelor să-i revină nouă apartamente.

Pentru realizarea hotelului, imobilul a fost predat în administrare societăţii Turda Salina Durgău SA, care administrează Salina Turda şi Ştrandul Durgău, iar societatea va contracta un credit, garantat de Consiliul Local, dar plătit de societate, pentru realizarea investiţiei.

abonare newsletter