Politică

Opoziţia vrea urgentarea realizării parcului fotovoltaic din Tetarom IV

<p />Consilierii judeţeni din opoziţie propun ca în parcul industrial Tetarom IV să fie prioritară realizarea parcului fotovoltaic prin care se vor diminua costurile cu energia electrică de la Cluj Arena.

În şedinţa de Consiliu Judeţean de ieri a fost aprobat cu 32 de voturi proiectul de hotărâre referitor la acordul de parteneriat între judeţul Cluj şi comuna Feleacu în vederea realizării proiectului de construire a parcului industrial Tetarom IV, în comuna Feleacu, sat Vâlcele.

Dan Canta, consilier PSD, a spus că proiectul Tetarom IV este important, însă a propus ca cei 14 milioane euro care vor fi investiţi pentru realizarea acestui parc industrial să meargă mai întâi pentru parcul fotovoltaic. „Mâine poimâine vom da drumul la stadion şi vor fi cheltuieli foarte mari cu energia, de aceea prioritar ar trebui să fie parcul fotovoltaic”, a declarat Dan Canta. El a mai adăugat că o parte din costurile energetice de la arena sportivă vor fi acoperite cu ajutorul parcului fotovoltaic. Alin Tişe a fost de acord cu propunerea lui Canta, care va fi discutată într-una din şedinţele viitoare. De asemenea, directorul Tetarom, Viorel Gavrea, a susţinut propunerea consilierului PSD şi a adăugat că există deja studii pentru parcul fotovoltaic.


Dan Canta a mai ţinut să sublinieze că trebuie avut în vedere că parcurile Tetarom I şi III nu sunt 100% ocupate, doar Tetarom II fiind ocupat total.

Viorel Gavrea a menţionat că Tetarom IV are o suprafaţă de 85 de hectare, este situat la 1,5 kilometri de centura Vâlcele-Apahida şi se află la o distanţă de doar 12 minute faţă de aeroport. Judeţul Cluj va finanţa proiectul cu 20,5 milioane lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter