Politică

“Cluj Arena” SA, firma care trebuie să facă bani pentru stadion

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/01_ziua/05 stadion cluj arena rp 68.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean a aprobat ieri înfiinţarea societăţii “Cluj Arena”, care va administra noul stadion al judeţului. Ea va fi condusă de juristul Radu Raţiu.

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de ieri înfiinţarea societăţii comerciale “Cluj Arena” care va administra noul stadion al judeţului. Radu Raţiu, un tânăr jurist, a fost numit în funcţia de director al societăţii.

Societatea comercială va avea ca scop administrarea noii arene sportive, întreţinerea acesteia, valorificarea potenţialului, atragerea de venituri pentru stadion şi promovarea lui.


Prin societatea “Cluj Arena” se urmăreşte obţinerea de venituri din diverse activităţi, astfel încât să nu fie folosiţi bani publici pentru întreţinerea arenei sportive.

La conducerea societăţii care va administra stadionul a fost numit Radu Raţiu, despre care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, afirmă că este persoana potrivită pentru această funcţie datorită experienţei juridice, el fiindu-i până acum consilier pe probleme juridice.


Directorul “Cluj Arena” poate organiza şi nunţi pe stadion

Alin Tişe a spus că nu îl indiviază pe directorul societăţii “Cluj Arena” din cauză că va trebui să atragă singur fonduri pentru întreţinerea arenei.


“Consiliul Judeţean nu va aloca niciun ban pentru funcţionarea societăţii. Aceasta va trebui să aducă singură bani, prin contracte”, a declarat Alin Tişe.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că experienţa de jurist îi va fi foarte utilă lui Radu Raţiu la început, când va trebui să încheie foarte multe contracte.


Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, societatea care administrează stadionul nu va putea produce suficienţi bani din meciurile de fotbal şi va fi nevoită să organizeze diferite evenimente, „de la nunţi până la spectacole, concerte, evenimente corporatiste, tot ceea ce se întâmplă în momentul de faţă pe stadioane”.

Alin Tişe a adăugat că partidele politice au fost cele care au desemnat persoanele din consiliul de administraţie al societăţii “Cluj Arena”.


Suporterii nu vor fi reprezentaţi în CA

Consilierul judeţean Marius Mânzat (PNL) a propus în cadrul şedinţei creşterea numărului membrilor consiliului de administraţie al Cluj Arena de la 7 la 9 persoane. Cei doi membri ar fi reprezentat Comitetul Olimpic Român şi suporterii echipei “U” Cluj.

Preşedintele Alin Tişe a afirmat că nu există niciun temei pentru care să fie reprezentaţi suporterii Universităţii Cluj deoarece pe arena sportivă se vor desfăşura şi alte activităţi, nu doar meciuri de fotbal. „Suporterii nu au rol în administrarea unei clădiri, ei trebuie să susţină echipa”, a spus Alin Tişe.

Propunerea consilierului PNL a fost respinsă cu doar 11 voturi pentru.

Deschiderea oficială, în octombrie

Viitoarea arenă sportivă a judeţului Cluj, care va fi deschisă oficial la începutul lunii octombrie, cu concerte susţinute de Scorpions şi Smokie, este construită la cele mai noi standarde UEFA şi FIFA, pe locul fostului stadion „Ion Moina”.

“Cluj Arena” va avea 30.596 de locuri, iar arhitectura sa a fost inspirată în special de arena olimpică din Beijing. Valoarea totală a lucrărilor se ridică la aproximativ 35 de milioane de euro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter