Politică

Rasimo a contestat licitaţia pentru tăiatul frunzelor la Cluj

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/20_ziua/04-oameni toaletat spatii verzi parcul central tuns iarba 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preţul ofertat de Rasimo a fost considerat prea ridicat de comisia de licitaţie, care a atribuit contractul firmei Rosal pentru ambele sectoare ale oraşului.

Licitaţia privind întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi din Cluj-Napoca a fost contestată oficial de firma Rasimo, nemulţumită de faptul că Rosal a câştigat procedura pe ambele sectoare în care a fost împărţit oraşul.

Rasimo a contestat decizia comisiei de licitaţie pentru sectorul I, unde a depus o ofertă financiară mai mare decât cea estimată de municipalitate prin caietul de sarcini. Prin urmare, Rosal a câştigat licitaţia pentru ambele sectoare ale municipiului, după ce a depus cele mai mici oferte financiare la licitaţia care a avut loc la începutul lunii august. La procedură au mai participat firmele Rasimo şi Romprest Service – societate controlată de patronul Universităţii Cluj, Florian Walter.


Pentru primul lot, Rosal a înaintat un preţ de 14.048.825 de lei, iar pentru lotul al doilea oferta aceleiaşi firme a fost de  20.028.118 lei.

Valorile estimate iniţial de municipalitate pentru cele două sectoare au fost de 16,5 milioane de lei pentru sectorul I şi 23,5 milioane de lei pentru sectorul II.


Firma Rasimo a fost practic descalificată deoarece a solicitat un preţ mai mare decât cel estimat, iar oferta Romprest a fost mai mare decât cea a Rosal.

Rasimo şi Rosal şi-au împărţit Clujul până anul acesta


Până în prezent, Rosal şi Rasimo au deţinut contractele pentu întreţinerea spaţiilor verzi din Cluj-Napoca.

Cele două societăţi au semnat contracte cu municipalitatea clujeană în anul 2006, pe o perioadă de cinci ani, iar executivul Primăriei a propus prelungirea lor cu încă 2,5 ani, conform reglementărilor legale în vigoare.


În luna martie, după dezbateri aprinse, consilierii locali au refuzat să prelungească contractele cu firmele Rosal şi Rasimo Impex cu încă doi ani şi jumătate şi au decis organizarea unei noi licitaţii pentru serviciile de întreţinere a spaţiilor verzi, a luciurilor de apă, a cimitirelor şi a zonelor de agrement din oraş.

Noile contracte pentru întreţinerea şi amenajarea zonelor verzi vor fi încheiate pe o perioadă de 48 de luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter