Politică

Încep lucrările de modernizare pe drumurile de munte

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/20_ziua/03 inaugurare lucrari drumuri judetene rp 50.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Al cincilea tronson de drum judeţean intră astăzi în reabilitare.

Un nou drum judeţean va intra astăzi oficial în reabilitare, în cadrul programului de modernizare a peste 400 de km de drumuri judeţene, derulat de Consiliul Judeţean Cluj.

Este vorba despre DJ 107 P Gilău – Someşul Rece – Mărişel, în lungime totală de peste 44 de kilometri. Acesta este practic ultimul drum din primul lot de cinci drumuri care va intra oficial în procedura de modernizare luna aceasta, urmând ca luna viitoare să demareze lucrările şi pe alte tronsoane de drumuri cuprinse în programul Consiliului Judeţean.


„Marţi (astăzi – n.r.) începem drumul din Mărişel, de la Crucea Iancului până la Someşul Rece – Gilău. Este practic drumul care parcurge toate lacurile de acumulare din judeţ. Este foarte important momentul acesta pentru că, în sfârşit, după şase luni, reuşim să demarăm lucrările. Acest proiect va continua practic cu licitaţia a doua, programată pentru finalul lui septembrie, unde sunt prinşi 317 km de drumuri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.

Lucrările, începute deja pe alte patru drumuri


Vă reamintim că, la mijlocul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe şi vicepreşedintele Radu Bica au dat oficial ordin de începere a lucrărilor pe primele patru tronsoane de drumuri. Este vorba despre Gherla – Ţaga – Cămăraşu (37,8 km), Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu (39,7km), Luna de Sus – Băişoara – Buru – limita cu judeţul Alba (42 km) şi Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii (38,3km).

Lucrările sunt executate de consorţiul Kiat Group SRL, Tehnic Asist SRL şi Damar Consult SRL, care a câştigat licitaţia pentru toate cele cinci loturi de drumuri. Valoarea tuturor lucrărilor ce vor fi executate în următorii patru ani în baza unui acord-cadru ajunge la circa 80 de milioane de euro. Primele tronsoane de drumuri pe care au demarat lucrările au fost alese în funcţie de mai multe criterii, printre acestea numărându-se şi faptul că este vorba despre drumurile cele mai lungi din fiecare lot sau faptul că se regăsesc drumuri din zona de munte, care trebuie tratate cu prioritate.


„Pentru lucrările din acest an încercăm să asigurăm în jur de 20 de milioane de euro”, a mai arătat preşedintele Consiliului Judeţean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter