Politică

Doar 245 de parlamentari au votat pentru un Minister al Afacerilor Europene

<p />Înfiinţarea Ministerului condus de fostul comisar european Leonard Orban a fost aprobată în unanimitate în Parlament.

La vot au participat doar parlamentarii Puterii, adică 245 din cei 423 de senatori şi deputaţi prezenţi.

Înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, condus de consilierul prezidenţial Leonard Orban, a fost aprobată, în unanimitate, de parlamentarii care au participat ieri, la vot, arată Mediafax.


Astfel, din numărul total al parlamentarilor, au fost prezenţi 423 senatori şi deputaţi, dintre care au votat 245, toţi în favoarea “completării componenţei şi structurii Guvernului”. Votul a fost secret cu bile.

Leonard Orban a fost validat, luni, de comisiile parlamentare. Singurul reprezentant al opoziţiei care a participat la vot a fost deputatul PC Tudor Ciuhodaru.


Premierul şi preşedintele au făcut apel la Opoziţie

Premierul Emil Boc a declarat ieri înaintea şedinţei din Parlament că orice reprezentant al opoziţiei care va vota în Parlament împotriva înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene va vota împotriva propriului primar care poate accesa fonduri UE şi a făcut un apel la maturitatea clasei politice de a sprijini înfiinţarea noului minister. Şi preşedintele Traian Băsescu a cerut coaliţiei să trateze cu maximă atenţie votul din Parlament privind înfiinţarea Ministerului Afacerilor Europene, dând asigurări că prezenţa lui Leonard Orban în Cabinet va creşte calitatea actului guvernamental, mai arată Mediafax.


Acuze de “populism” la adresa Opoziţiei

La finalul şedinţei, liderul PDL, premierul Emil Boc a mulţumit coaliţiei pentru votul acordat în favoarea înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene, adăugând în acelaşi timp că regretă faptul că parlamentarii opoziţiei nu s-au putut detaşa de populism şi nu au avut capacitatea de a servi interesul naţional. Mai mult, Boc a arătat că România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu a beneficiat de suportul opoziţiei pentru nicio măsură de ieşire din criză.

Ultimele Stiri
abonare newsletter