Politică

O decizie în cazul Filarmonicii, pe 4 octombrie?

<p />Instanţa a decis ieri să amâne judecarea dosarului până luna viitoare.

Primul termen de judecată în cazul dosarului proiectării Filarmonicii din Cluj-Napoca s-a soldat ieri cu o amânare.

Astfel, noul termen stabilit de instanţă este data de 4 octombrie.


Cu toate acestea, reprezentanţii municipalităţii se declară optimişti în privinţa şanselor ca la începutul lunii viitoare să fie pronunţată o soluţie cu privire la proiectul Filarmonicii.

Primăria va contesta în instanţă decizia Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (CNSC) de reluare a jurizării concursului de proiectare a Filarmonicii. “Avocaţii celor care au contestat Filarmonica au cerut un nou termen de judecată pentru studierea dosarului. Având în vedere că cei de la CNSC au trimis abia ieri (luni, 19 septembrie – n.r.) dosarul la instanţă, am fost şi noi de acord cu un nou termen. Acest lucru nu înseamnă că devansarea termenului stabilit iniţial pentru judecată nu ne-a ajutat. Cu atât mai mult, sperăm că instanţa se va documenta foarte bine asupra dosarului şi va putea să ia luna viitoare o decizie în cunoştiiţă de cauză”, a explicat pentru monitorul purtătoarea de cuvânt a Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu.


Proiectul, blocat de o jumătate de an

Vă reamintim că, în urmă cu câteva luni, municipalitatea a decis să conteste în instanţă decizia CNSC prin care s-a solicitat reluarea jurizării concursului de proiectare a Filarmonicii. Primăria Cluj-Napoca a cerut astfel Curţii de Apel Cluj să anuleze decizia CNSC de reluare a jurizării, pe motiv că nu poate fi aplicată, şi să menţină deciziile comunicate prin raportul de atribuire a proiectăriii Centrului Cultural Transilvania. Primul pas în proiectul filarmonicii a fost cel al stabilirii temei de proiectare, în cadrul unui concurs de soluţii derulat de către Primărie în perioada aprilie – iunie 2010. Câştigătorul desemnat a întocmit această temă, pusă la dispoziţia ofertanţilor anul acesta în cadrul unei noi proceduri, cea a concursului de proiectare internaţional, care a fost anunţat atât pe SEAP cât şi pe portalul european de achiziţii publice. Al doilea pas a fost semnarea protocolului de asociere între Municipiul Cluj-Napoca şi Ordinul Arhitecţilor din România, în vederea organizării unui concurs de soluţii finalizat prin negociere, fără publicarea prealabilă a unui anunţ de participare în vederea atribuirii contractului de proiectare a noului Centru Cultural Transilvania. În martie anul acesta, în urma jurizării de către juriul internaţional recomandat de OAR, a fost desemnat câştigător Vaal Arhitectură, Popp şi Asociaţii, preţul de proiectare fiind de 2,16 milioane lei fără TVA, iar termenul de execuţie de şase luni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter