Politică

Drumul spre Mărişel intră oficial în reparaţii

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/21_ziua/03 inaugurare lucrari drumuri judetene rp 65.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Consiliul Judeţean Cluj intenţionează ca anul acesta să demareze lucrările pe toate sectoarele de drum ce vor fi modernizate.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a semnat ieri ordinul de începere a lucrărilor şi a predat spre execuţie constructorului drumul judeţean DJ 107P, între Gilău (de la intersecţia cu DN1) – Someşul Rece – Mărişel (intersecţia cu DN1R).

“Este foarte important să demarăm lucrările pe acest sector de drum judeţean. Acesta se situează în zona de munte, unde anotimpul rece se instalează mai repede, deci este important să folosim fiecare clipă pe care o avem la dispoziţie. Oricum, intenţia noastră este de a preda constructorului spre execuţie, până la finalul acestui an, toate sectoarele de drum licitate”, a declarat Tişe cu această ocazie. DJ 107P este sectorul de drum cel mai lung din lotul I, însumând 44,26 km.


Vă reamintim că administraţia judeţeană a atribuit recent contractul de lucrări referitor la “Programului de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene pentru perioada 2011-2015”- Etapa I”, care are în vedere 423 km de drumuri judeţene, împărţite în cinci loturi.

Alte patru drumuri, deja în execuţie


Astfel, lucrările sunt executate de consorţiul Kiat Group SRL, Tehnic Asist SRL şi Damar Consult SRL, care a câştigat licitaţia pentru toate cele cinci loturi de drumuri. Vă reamintim că, la mijlocul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, şi vicepreşedintele Radu Bica au dat oficial ordin de începere a lucrărilor pe primele patru tronsoane de drumuri. Este vorba despre Gherla – Ţaga – Cămăraşu (37,8 km), Viişoara – Ceanu Mare – Frata – Mociu (39,7km), Luna de Sus – Băişoara – Buru – limita cu judeţul Alba (42 km) şi Chinteni – Vultureni – Recea Cristur – Dealul Jurcii (38,3km). Valoarea tuturor lucrărilor ce vor fi executate în următorii patru ani în baza unui acord-cadru ajunge la circa 80 de milioane de euro. Pentru lucrările din acest an, Consiliul Judeţean va încerca să asigure în jur de 20 de milioane de euro.

Primele tronsoane de drumuri pe care au demarat lucrările au fost alese în funcţie de mai multe criterii, printre acestea numărându-se şi faptul că este vorba despre drumurile cele mai lungi din fiecare lot sau faptul că se regăsesc drumuri din zona de munte, care trebuie tratate cu prioritate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter