Politică

„Cluj Arena” - singurul stadion din ţară cu pistă de atletism în interior. Vezi cum va arăta!

<p /><img src="documente/stories/09_septembrie/22_ziua/05 inaugurare pista interior arena alin tise _sc_05.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Noul stadion al Clujului este singurul din România cu pistă de atletism în interior.

Pista din tartan are patru culoare de alergare şi o lungime de 80 de metri. Iluminatul reproduce 100% lumina zilei.

Noul stadion al Clujului este singurul din România prevăzut în interior cu o pistă de atletism.


Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe şi vicepreşedintele Radu Bica au prezentat ieri presei pista dotată cu patru culoare, care va putea fi folosită atât pentru antrenamente, cât şi în cazul competiţiilor oficiale.

„Este singurul stadion din România care are şi o pistă de atletism în interior. Această pistă va fi omologată de Federaţia Internaţională de Atletism. Pista este din tartan şi are patru culoare cu o lungime de 80 de metri. Sistemul de iluminat este foarte modern, acesta imită aproape 100% lumina zilei. Practic, va fi o pistă care ne va ajuta pe noi atât în competiţiile care se vor face la nivel de copii, licee, universităţi, dar în egală măsură pista va putea fi folosită şi în competiţii. În spatele pistei au fost prevăzute spaţii pentru alte sporturi, precum culturism sau haltere şi altele”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.


De asemenea, pista din interiorul „Cluj Arena” va putea fi folosită de sportivi şi pentru a-şi face încălzirea înaintea competiţiilor ce se vor ţine pe pista de afară.

Pista din exterior, gata în 25 septembrie


„Alături de această pistă s-au finalizat şi săli de antrenamente şi multe săli care vor fi folosite pentru alte sporturi. Noi sperăm că din administrarea acestor spaţii care sunt gata să reuşim să aducem alte venituri societăţii care va administra această arenă tocmai pentru a putea suplimenta nevoia de bani pe care o vom avea”, a mai precizat şeful forului judeţean.

Pista de atletism din exterior va fi gata în jurul datei de 25 septembrie, pentru zilele acestea fiind programată turnarea ultimului strat de tartan.


Ultimele 600 de scaune

În rest, lucrările la stadion mai presupun montarea a circa 600 de scaune. „Mai este de lucru la partea de finisaje şi la curăţenie. Putem spune că acest obiectiv este gata şi ne putem bucura de el. L-am ridicat într-un timp record, doi ani, dintre care şase luni a fost iarnă”, a mai afirmat Alin Tişe.


Fără emoţii din cauza gazonului

Conducerea Consiliului Judeţean nu îşi face griji în ceea ce priveşte o posibilă deterioare a gazonului în urma concertelor.

„Firma care se ocupă de organizare garantează calitatea gazonului. Sistemul de protecţie care va fi folosit aici e acelaşi care se foloseşte pe orice stadion din Europa în momentul de faţă. Există şi o cauză contractuală cu organizatorii în care se arată că, în cazul în care vor fi deteriorate zone de gazon, acestea vor fi înlocuite pe cheltuiala celor care organizează evenimentul”, a încheiat Alin Tişe.

Surprize la inaugurare: tombolă cu premii
în bilete şi abonamente pe viaţă
la toate evenimentele de pe „Cluj Arena”

În ceea ce priveşte evenimentele programate pentru inaugurarea stadionului, programul acestora a fost definitivat, mai multe surprize fiind pregătite pentru clujeni.

„În data de 1 octombrie vom avea o deschidere oficială, la ora 11, la care vor fi invitaţi oficiali din Federaţie (Federaţia Română de Fotbal – n.r.), oficiali ai Clujului, persoane care deţin poziţii de conducere la anumite instituţii. În aceeaşi zi, începând cu ora 14, va fi o zi a porţilor deschise. Vom avea jocuri de fotbal ale echipelor de copii şi juniori, tombolă, premii, încercăm să avem şi anumite concerte surpriză. Pe parcursul întregii zile, până la ora 24, oamenii vor putea intra să viziteze stadionul şi, de ce nu, chiar să câştige premii care vor consta în bilete la meciurile de fotbal care vor urma, bilete la concertele din 8 şi 9 octombrie sau abonamente pe viaţă la toate evenimentele care vor avea loc pe această arenă. După care, după cum ştiţi, evenimentele vor continua cu cele două zile de concerte, în 8 şi 9 octombrie (concertele Scorpions şi Smokie – n.r.), iar în data de 11 Universitatea Cluj va juca un meci amical”, a informat Tişe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter