Politică

Buda: Decizia Olandei împotriva aderării la Schengen e „nedreaptă”

<p />Deputatul democrat liberal clujean Daniel Buda şi europarlamentarul PDL Rareş Niculescu au criticat ieri poziţia Olandei şi Finlandei faţă de aderarea României la spaţiul Schengen.

Potrivit liderului PDL Cluj, Daniel Buda, decizia celor două ţări a fost „nedreaptă”, pentru că România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru aderarea la spaţiul Schengen. Pe de altă parte, Buda a subliniat faptul că nu este firesc ca românii să fie trataţi ca nişte cetăţeni „de mâna a doua”, în condiţiile în care suntem cetăţeni europeni. „Poziţia Olandei şi Finlandei faţă de ţara noastră este nejustificată. Nu este normal ca o ţară cum este Olanda, care are mulţi investitori în România, să aibă o asemenea atitudine. Credem că toţi actorii europeni vor face tot ce trebuie pentru aderarea României la spaţiul Schengen”, a spus el. Europarlamentarul Rareş Niculescu a precizat, la rândul său că Olanda şi Finlanda au avut o atitudine „populistă”, pentru că România a îndeplinit condiţiile tehnice pentru aderare. Mai mult, Niculescu a explicat că România nu beneficiază de primele două dintre cele trei principii care au stat la baza constituirii UE, acces egal pe piaţa muncii, libertatea de a circula şi piaţa comună.

Vă reamintim că decizia privind aderarea României la spaţiul Schengen a fost amânată, la sfârşitul săptămânii trecute. Olanda şi Finlanda s-au opus joi, în cadrul Consiliul JAI de la Bruxelles, aderării României şi Bulgariei la Schengen în acest an.

Ultimele Stiri
abonare newsletter