Politică

Numele stadionului, vânat de trei firme

<p><img src="documente/stories/10_octombrie/19_ziua/06 alin tise conferinta de presa_sc_08.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Trei companii s-au arătat oficial interesate de numele stadionului, a anunţat ieri preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe.</p>

Este vorba despre Banca Transilvania, Vodafone şi Terapia Ranbaxy, însă nici una dintre acestea nu a avansat încă vreo propunere financiară concretă. Tişe a explicat că va mai aştepta timp de circa o săptămână şi alte propuneri, urmând ca apoi să se treacă la negocieri concrete cu cei interesaţi să-şi pună numele pe actualul stadion „Cluj Arena”.

Va fi ofertată şi compania Orange

„Sper să vină mai multe oferte. Ne-am gândit să facem o ofertă şi companiei Orange, poate vor fi interesaţi şi ei de numele stadionului. Nu am avansat cu discuţiile cu nici una dintre cele trei companii, şi-au arătat practic interesul fără să avanseze sume de bani. Sunt bani mulţi de care are nevoie această arenă pentru a fi întreţinută, doar un sfert din costuri fiind acoperite din contractul cu Universitatea Cluj. De aceea, încercăm să obţinem bani şi din denumirea stadionului”, a explicat Alin Tişe. El a exemplificat că doar întreţinerea gazonului costă între 3.000 şi 5.000 de euro lunar, iar pentru asigurarea pazei arenei va fi nevoie de cel puţin 24 de oameni, care să lucreze în trei schimburi.

Bustul dr. Mircea Luca, amplasat la intrarea în stadion

În plus, Alin Tişe a mai anunţat că spaţiile din incinta noului stadion vor fi personalizate, fiind deja stabilite propuneri de denumiri în acest sens. Astfel, Alin Tişe va înainta către conducerea Universităţii Cluj următoarele propuneri de denumiri pentru tribune, peluze ori pista de atletism: Mircea Luca – tribuna I, Dan Anca – peluza gazdelor, Zoltan Ivansuc – peluza oaspeţilor, Aurelian Guga – tribuna II şi Ion Moina – pista de atletism.

Mai mult, Tişe îşi doreşte ca un bust al doctorului Mircea Luca, simbol al Universităţii Cluj, să fie amplasat pe scuarul din faţa intrării oficiale a stadionului.

În paralel, Consiliul Judeţean va demara discuţiile cu Universitatea Cluj şi cu cluburile sportive şi în privinţa înfiinţării unui muzeu al sportului în incinta „Cluj Arena”. „Vom amplasa plăcuţe cu denumirile în fiecare zonă după ce acestea vor fi stabilite concret. Vrem ca noile denumiri să se înscrie inclusiv pe bilete. În principiu, propunerile noastre au fost agreate de conducerea Universităţii”, a precizat Alin Tişe.

Se vor închiria spaţiile pentru sport şi comerţ

La ora actuală, se poartă discuţii şi cu cluburile sportive din oraş în ceea ce priveşte repartizarea spaţiilor din interiorul arenei. „Trebuie să facem o repartizare echilibrată între spaţiile pentru cluburile sportive”, a subliniat Tişe. De asemenea, se inventariază şi spaţiile ce vor fi scoase la licitaţie în vederea închirierii pentru activităţi comerciale. „Pentru spaţiile destinate comerţului vor fi preţuri de piaţă, iar spaţiile pentru sport vor fi închiriate la preţuri mai joase”, a încheiat şeful forului judeţean.

 

abonare newsletter