Politică

Postul lui Palfi Zoltan este în sfârşit vacant

<p />Postul de deputat în Colegiul 9, judeţul Cluj, deţinut de Palfi Zoltan (UDMR) a fost declarat vacant la şase săptămâni de la moartea acestuia.

Vacantarea postului s-a făcut „la pachet” cu cel al lui Petru Lakatos (UDMR) şi Doru Frunzulică (UNPR), arată Agerpres. Celelalte două posturi rămase libere sunt cel din colegiul uninominal nr. 2 din Bihor şi cel din colegiul uninominal nr. 7 din Olt.

Decizia vacantării celor trei posturi a fost luată săptămâna trecută, după audierea preşedintelui Comisiei de validare a mandatelor de deputat, Petru Călian, care a trebuit să dea explicaţi cu privire la motivul pentru care locul de deputat în Colegiul 9 din judeţul Cluj nu a fost declarat vacant în condiţiile în care s-a luat act de decesul deputatului UDMR Palfi Zoltan.


Călian a susţinut, după întâlnirea cu membrii conducerii Camerei, că nu era atributul său să depună documentele cu privire la deputatul Palfi Zoltan. „Actele trebuie să le depună grupul parlamentar din care a făcut parte parlamentarul respectiv, nu are nicio legătură cu Comisia de validare”, a spus deputatul PDL. El a admis, totuşi, că UDMR a transmis, pe 5 septembrie, documentaţia, însă a arătat că ordinea de zi a plenului era deja întocmită.

Deputatul UDMR Palfi Mozes Zoltan a murit pe 29 de august, în timp ce deputatul UDMR Petru Lakatos şi progresistul Doru Frunzulică au demisionat din funcţii ca urmare a alegerii lor membri la Curtea de Conturi, respectiv CSA.

abonare newsletter