Politică

Premierul Boc, criticat de „garda veche” a PDL pentru dezinteresul conducerii partidului

<p><img src="documente/stories/07_iulie/20_ziua/03 anca hodorogea mihail hardau .jpg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Senatorii Opoziţiei au reuşit, luni, pentru a patra săptămână consecutiv, blocarea votării Legii privind asistenţa socială.</p>

Reprezentanţii Puterii le-au dat o mână de ajutor, lipsind de la şedinţă.

 


Singurul senator clujean al PDL, Mihail Hărdău, a devenit agresiv în limbaj când a fost întrebat de reproterul Monitorul de Cluj de ce „majoritatea” nu poate să treacă prin Senat Legea asistenţei sociale.

În cadrul unei întâlniri tensionate cu senatorii PDL, premierul Emil Boc a fost luat la întrebări de liderii vechi ai partidului. Potrivit unor surse citate de Hotnews.ro, „garda veche” – reprezentată de senatorii Vasile Blaga şi Radu Berceanu – i-a reproşat lui Emil Boc lipsa de interes pentru procesul legislativ a „oamenilor lui”. „Cei care nu vin la şedinţă sunt proprii dumneavoastra oameni şi miniştrii. Domnul vicepreşedinte Stănişoară, doamna Plăcintă nu au călcat prin Senat şi ca ei sunt mulţi din conducerea partidului. Sunt preocupaţi mai mult de afaceri, vizite la Guvern decât de priorităţile legislative”, i-au reproşat ei preşedintelui PDL.


Senatorul Hărdău nu vorbeşte cu jurnaliştii

Singurul senator clujean al PDL, Mihail Hărdău, aruncă vina pentru blocarea legii asistenţei sociale exclusiv pe umerii Opoziţiei. Deşi legea nu a putut fi discutată în mai multe şedinţe de plen pentru că senatorii au lipsit pe capete (inclusiv cei din arcul guvernamental), Hărdău afirmă că ar fi fost cvorum.


„Au fost toţi senatorii Coaliţiei, mai puţin un senator, deci era cvorum. A existat o discuţie cu premierul ulterior, la care am participat, cu senatorii PDL, însă ceea ce s-a discutat acolo sunt chestiuni interne ale partidului. Nu am de gând să discut cu dumneavoastră ceea ce s-a vorbit acolo. Sunt lucruri care ţin de bucătăria internă a partidului”, a răspuns Hărdău pe un ton agresiv întrebărilor adresate de reporterul cotidianului Monitorul de Cluj.

„Aplaudacul” Hărdău


Hărdău este cunoscut pentru faptul că, în toamna anului 2010, a aplaudat cot la cot cu senatorii Opoziţiei decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea procedurii prin care Guvernul şi-a asumat răspunderea pe Legea Educaţiei, întârziind mult intrarea în vigoare a actului normativ.

La acel moment, premierul Emil Boc anunţase public că gestul lui Hărdău va fi analizat de conducerea centrală a PDL, dar nu s-a luat nicio măsură împotriva senatorului „aplaudac”.

abonare newsletter