Social

Clujenii, chemați la protest joi în fața Prefecturii Cluj: „TOTUL e prea scump! Ni se spune să rezistăm la frig, la foame, la lipsa de locuințe”

Clujenii au fost chemați la protest joi, în fața Prefecturii Cluj, pentru a-și exprima nemulțumirea față de costurile crescute ale traiului: utilitățile, alimentele, locuințele.

Protest în fața Prefecturii Cluj: „TOTUL E PREA SCUMP! Utilități, alimente, locuințe”. / Foto: Instituția Prefectului - Județul Cluj/Facebook Protest în fața Prefecturii Cluj: „TOTUL E PREA SCUMP! Utilități, alimente, locuințe”. / Foto: Instituția Prefectului - Județul Cluj/Facebook

 

 


Protestul organizat joi, 24 noiembrie 2022, este al tuturor celor care vor să își exprime nemulțumirea față de costurile crescute ale traiului. Acesta începe la ora 18.00, în fața Prefecturii Cluj, unde protestatarii vor striga împreună „TOTUL E PREA SCUMP! Utilități, alimente, locuințe”.

 


Protestatarii vor porni și într-un marș pe câteva străzi centrale ale orașului și vor arunca facturi la gunoi:

„Marșul Nemulțumirii de la Cluj va trece pe câteva străzi centrale ale orașului. Ai și tu facturi care te revoltă? Adu-le să le aruncăm împreună la gunoi. Marșul se va opri la un moment dat pentru a le arunca într-un tomberon”, au transmis organizatorii protestului.


Protestul are loc la inițiativa Căși sociale ACUM!, Gastivists, Fridays for Future, Grupul pentru Acțiune Socialistă, și Sindicatul Elevilor și Studenților Militanți

Împreună, protestatarii cer:

„Ne exprimăm solidaritatea pentru ca: nimeni să nu fie aruncat afară din Clujul devenit paradis imobiliar și statul și companiile să lucreze în favoarea oamenilor”, spun organizatorii.


„Clujul nu e scump doar de azi sau de ieri”

Organizatorii spun că vor merge la protest ca să întrebe cu voce tare „DE CE ESTE TOTUL PREA SCUMP?!”.

  •  „Clujul nu este scump doar de azi sau de ieri. De ani buni ne costă o avere să avem o locuință în acest oraș. Mai nou, statul a liberalizat prețurile la energie. Scumpirile decise de firme au luat-o razna. Angajatorii vor să mențină salariile cât mai jos. Banii furați din buzunarele noastre se regăsesc în profitul companiilor, profit care acum este mai mare ca oricând!
  •  Bogăția lor este sărăcia noastră. Mai mult, statul român se împrumută ca să asigure profitul firmelor. Iar datoriile statului le plătim noi, cetățenii. Mergem la protest ca să ne exprimăm NEMULȚUMIRILE. Nu uita!
  • Responsabilitatea pentru creșterea prețurilor nu e ta. Deci este nedrept să ți se ceară să îți reduci nevoile și să alegi să trăiești în austeritate.
  •  Politicienii ne spun că zilele bogăției sunt pe terminate. Ne învață cum să facem economii. Să le spună asta celor care se îmbogățesc de pe urma scumpirilor. Este revoltător că îmbogățiții nu vor să plătească taxe pe măsura câștigurilor făcute.
  •  Criza prețurilor se adună peste vechea criză a locuirii. Chiriile, dobânzile mari la credite imobiliare și lipsa de locuințe sociale ne aruncă în stradă. Este inacceptabil ca în același timp politicile să sponsorizeze băncile și speculanții imobiliari.
  •  Ei ne spun să rezistăm la frig, la foame, la lipsa de locuințe. Suntem nemulțumiți că în loc să investească în servicii publice, statul investește banii noștri în militarizarea țării. Iar pe noi ne împinge într-o nouă austeritate”, se arată în descrierea organizatorilor protestului.

CITEȘTE ȘI:

Ce prețuri plafonate la energie vor plăti populația și firmele de la 1 ianuarie 2023

Boc: „Există un grad mare de risipă alimentară. Eu, până nu golesc tot din frigider, nu mai cumpăr ca să arunc după”

Ultimele Stiri
abonare newsletter