Social

Cursuri de calificare profesională, finanțate cu 2.5 milioane de euro

Începând cu această toamnă, Asociația Tipografilor „Transilvania”, împreună cu partenerii săi, a demarat proiectul „Calificarea ta-un viitor mai sigur”, prin care se va asigura pregătirea profesională a aproximativ 3000 de angajați necalificați.

Cursurile de calificare se adresează persoanelor angajate, în special celor necalificați în activitatea pe care o practică sau cu nivel scăzut de calificare. Pot beneficia de serviciile oferite în cadrul proiectului angajații din 28 de județe.

Proiectul este finanțat din Fondul Social European și urmărește creșterea accesului și participării la formarea profesională în România. Vor beneficia de cursuri aproximativ 2800 de persoane. „Ne adresăm și oamenilor peste 45 de ani, tocmai pentru a le mări șansa de a rămâne cât mai mult în piața muncii. Oamenii se pot califica sau re-califica.


Există o serie de domnenii pentru care nu avem în România pregătire profesională. Mulți oameni lucrează necalificați, nevoiți fiind să «fure» meserie. În domeniul tipografic de pildă, există doar un masterat în poligrafie, și acela în București, a declarat Mirela Marica, directorul proiectului.

 Recrutați pentru calificare vor fi persoane care lucrează cu predilecție în domeniile: producție publicitară, tipografie, producție de ambalaje, mass-media, dar și alte domenii generale.


În funcție de nivelul calificării, cursurile durează între 3 și 9 luni:

Nivelul 1: durată 3-5 luni


Nivelul 2: durată 5-7 luni

Nivelul 3: durata 7-9 luni


Cursurile pentru nivelul trei au început deja în septembrie, deoarece anul viitor în octombrie proiectul ia sfârșit.

Proiectul ”Calificarea ta – un viitor mai sigur!” în cifre:


2.500.000 euro – valoarea proiectului;
Stadiul proiectului - activitatile sunt in grafic, ne aflam in cea de-a 7 - a luna de implementare a proiectului;
Numarul de lectori/tutori de practica care vor fi implicati in proiect pe parcursul derularii proiectului - aproximativ 250;
1145 – numărul de persoane informate până în prezent din grupul țintă potențial de 3.000 de persoane (angajați);
803 – numărul de persoane consiliate până în prezent din grupul țintă de 2.700 de persoane (angajați);
303 – numărul de participanți la programe FPC până în prezent din totalul de min. 2.300; 

Ultimele Stiri
abonare newsletter