Sport

Decizia prin care gimnasta Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la JO 2024 de la Paris, contestată de americanca Jordan Chiles

Avocaţii gimnastei americane Jordan Chiles au făcut recurs la Tribunalul Suprem Federal din Elveţia pentru a contesta retragerea medaliei de bronz, acordată ulterior Anei Mariei Bărbosu.

Decizia TAS prin care gimnasta Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la JO 2024 de la Paris, contestată de americanca Jordan Chiles|Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român-Facebook Decizia TAS prin care gimnasta Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la JO 2024 de la Paris, contestată de americanca Jordan Chiles|Foto: Comitetul Olimpic şi Sportiv Român-Facebook

 

 


Gimnasta Jordan Chiles a făcut apel la Tribunalul Suprem Elveţian prin care contestă decizia TAS care i-a acordat bronzul Anei Maria Bărbosu.

Avocații gimnastei Jordan Chiles: Decizia de retragere a bronzului, „nedreaptă”

Avocații gimnastei Jordan Chiles au calificat retragerea medaliei de bronz drept una „nedreaptă”. 


CITEȘTE ȘI: 
Ana Bărbosu a primit medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice, în urma deciziei Tribunalului de Arbitraj Sportiv

„Pentru a adăuga la această durere sufletească, atacurile rasiste imediate de pe reţelele de socializare sunt false şi extrem de dureroase. Mi-am pus inima şi sufletul în acest sport şi sunt atât de mândră să îmi reprezint cultura şi ţara”, a notat gimnasta Jordan Chiles pe rețelele de socializare. 

Ana Bărbosu, medaliată cu bronz în urma deciziei TAS

Pe 5 august, în finala de la sol, Ana Bărbosu a fost pentru câteva zeci de secunde medaliată cu bronz, însă americanca Jordan Chiles a depus contestaţie şi i s-a mărit nota, de la 13,666 la 13,766 astfel că a terminat pe poziţia a treia. 


Ulterior, Tribunalul de Arbitraj al Sportului (TAS) a decis ca medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice de la Paris, să revină gimnastei Ana Maria Bărbosu, în urma memoriilor făcute de Federaţia Română de Gimnastică şi de Comitetul Olimpic şi Sportiv Român.

În 16 august 2024, în cadrul unei ceremonii organizate pe esplanada Casei Olimpice din Bucureşti, gimnasta Ana Maria Bărbosu a primit medalia de bronz câştigată la Paris.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ana Maria Bărbosu nu primește, de fapt, medalia care i-a fost dată lui Jordan Chiles la Jocurile Olimpice de la Paris

Ultimele Stiri
abonare newsletter