Sport

Sportivii paralimpici români se pregătesc deja pentru Rio 2016!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/03/sportivi paralimpici.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Comitetul Național Paralimpic și Olympus dau startul în cursa pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro 2016. </strong>


Rezultatele bune înregistrate de sportivii români participanți la Jocurile Paralimpice de la Londra din acest an a încurajat Comitetul Național Paralimpic, precum și sponsorii, să investească mai multă energie, timp și bani în pregătirea următoarei ediții.

CNP dorește ca în 2016, la Rio de Janeiro, România să aibă o echipă mai numerosă, mai tânără, care să aducă performanțe și mai mari. La Londra, sportivii români au cucerit o medalie de aur și una de argint în competițiile de ciclism și mai mult decât atât, au stabilit un nou record mondial, toate acestea datorită evoluției extraordinare a ciclistului Eduard Novak.
Pentru Rio 2016, paralimpicii români se vor antrena și în sporturi noi, cum ar fi judo, futsal, tir cu arcul și tenis în scaunul cu rotile. Acestea se alătură sporturilor deja consacrate pentru români: ciclism, înot, tenis de masă, atletism, discipline la care România a fost reprezentată la Londra, precum și powerlifting, la care țara noastră a fost reprezentată la Beijing din 2008.
Eduard Novak (ciclism), Dacian Makszin (tenis de masă) și Naomi Ciorap (înot), care au concurat la Londra, vor continua să se antreneze pentru calificarea la JP de la Rio de Janeiro. Alți sportivi din toată țara li se vor alătura, în decursul celor patru ani, în lupta de a cuceri alte medalii. Pentru calificare, sportivii trebuie să participe la turnee internaționale timp de patru ani, pentru a câștiga puncte de calificare.

Lamont: „Trebuie să țintim mai sus“

Pe drumul spre Rio de Janeiro, CNP va avea compania Olympus (unul dintre cei mai mari producători de pe piața românească de lactate) ca partener, pentru a sprijini sportivii și antrenorii în sesiunile de antrenament, concursurile naționale și internaționale, precum și pentru a asigura accesul acestora la sălile de antrenament și echipamentele sportive necesare, alături de programe de nutriție.
„Suntem foarte mulțumiți de rezultatele obținute la Londra și pentru că am avut cel mai mare număr de sportivi calificați la JP din istoria României. Au reușit să inspire o generație și ne bazăm pe acest lucru pentru viitoarea echipă. Londra 2012 a reprezentat un start excelent, dar trebuie să țintim și mai sus. Avem sportivi, suntem hotărâți, avem competențe, dar avem nevoie de sprijin. Decizia Olympus de a continua să sprijine sportivii noștri paralimpici va avea cu siguranță efecte pozitive“, spune Sally Wood Lamont, preşedinte al Comitetului Naţional Paralimpic Român.
Olympus este singura companie de bunuri de larg consum din România care a conceput un ambalaj special, inscripționat în alfabetul Braille (pentru laptele OLY), astfel încât persoanele cu deficiențe de vedere să poată avea acces ușor la alimente.
„Mișcarea paralimpică merită la fel de multă atenție ca și cea olimpică, lucru dovedit de rezultatele din acest an. Urmărim performanța și o susținem“, a adaugat Ilias Pliatsikas, Director General Olympus Dairy Industry.
Programul oficial paralimpic pentru 2013 va fi anunțat la începutul anului viitor.



Ultimele Stiri
abonare newsletter