Sport

Meci de şase puncte pentru Universitatea

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/10/08 u cluj severin.jpg" border="0" width="450" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />FC Universitatea Cluj va primi luni vizita unei contracandidate în lupta pentru evitarea retrogradării, CS Turnu Severin. “Studenţii” au obţinut un punct în deplasarea de la Constanţa, unde puteau chiar să se impună, iar astăzi vor da piept cu o altă echipă aflată în suferinţă, CS Turnu Severin. </strong></p>

FC Universitatea Cluj va juca un meci foarte important în această seară. “Studenţii” se află pe locul 16 în clasamentul Ligii 1, cu doar 18 puncte adunate în 21 de meciuri. Elevii lui Ionel Ganea au însă şansa de a urca pe locul 14, dacă vor învinge pe CS Turnu Severin. Jocul bun din meciul cu Viitorul Constanţa să speranţe suporterilor că echipa ar putea obţine prima victorie din 2013, success care ar echivala cu un pas important în lupta pentru evitarea retrogradării.


Ionel Ganea, tehnicianul Universităţii, a declarat înainte de meciul cu formaţia mehedinţeană că “studenţii” nu-şi mai permit să piardă partide acasă. "E un meci important ca toate celelalte. Pentru noi e foarte important pentru că nu ne mai permitem să pierdem meciuri acasă. Deși au reușit să câștige două puncte în acest an, sunt o echipă cu jucători experimentați, cu un joc de pase foarte bun. Au o apărare masivă, pentru noi e un joc dificil pentru că și ei, ca și noi, sunt într-o situație grea și vin să joace și să câștige" , a spus Ionel Ganea la DigiSport.



Antrenorul celor de la CS Severin este fostul internaţional Ionel Gane, care s-a consacrat ca fotbalist în anii ’90 la Universitatea Craiova. Aceste este primul duel din Liga 1 între Ionel Ganea şi Ionel Gane. Tehnicianul oltenilor este conştient că elevii săi nu vor avea o misiune uşoară pe Cluj Arena. “Suntem conştienţi că nu va fi un joc uşor, dar suntem hotărâţi să dăm totul şi să facem un meci mai bun decât precedentele”, a spus Gane înainte de deplasarea în Ardeal, conform stiridesport.ro.

Suporterii au cumpărat bilete!


Meciul dintre Universitatea Cluj şi CS Turnu Severin se va juca fără spectatori, întrucât clubul de pe Someş a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a LPF cu două partide cu porţile închise în urma incidentelor de la întâlnirea cu Steaua. Oficialii clujeni au făcut apel la decizie şi au obţinut dreptul de a permite accesul femeilor şi copiilor la cele două partide.



Suporteri Universităţii au cerut însă ca clubul să scoată la vânzare bilete pentru meciul cu CS Turnu Severin. Oficiali s-au conformat, şi au pus în vânzare bilete la preţul de 5 lei, iar până sâmbătă fanii au cumpărat peste 2.000 de bilete, pentru a ajuta financiar clubul. Acest gest este unic în fotbalul românesc, suporterii clujeni luând modelul de la fanii echipei Dynamo Dresda, care la un moment dat s-au aflat în aceeaşi situaţie.


Partida dintre Universitatea şi CS Turnu Severin se va disputa luni, de la ora 19.00 şi va fi transmis în direct de DigiSport 1.

abonare newsletter