Sport

Universitatea joacă astăzi la Giurgiu

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/05/06 astra u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />FC Universitatea va juca astăzi în deplasare la Astra Giurgiu, echipă aflată pe locul 2 în clasamentul Ligii 1. </strong></p>


„Studenții“ au moralul ridicat, după ce au învins săptămâna trecută pe Concordia Chiajna și au acumulat 25 p.

„Șepcile roșii“ au început foarte bine anul 2013. Elevii lui Ionel Ganea au pierdut un singur meci, cel de acasă cu Steaua, liderul autoritar al campionatului. De la acea înfrângere însă, lucrurile au mers din ce în ce mai bine pentru echipa de pe Cluj Arena. Universitatea a câștiga 8 puncte în 2013. „Studenții“ au obținut o remiză în deplasare la Viitorul Constanța, 1-1, apoi au învins acasă pe CS Turnu Severin, după care a urmat o nouă remiză în deplasare, 0-0 la FC Brașov. În ultima etapă, clujenii au trecut cu 1-0 de Concordia Chiajna, câștigând astfel o bătălie importantă în lupta din partea inferioară a clasamentului.
Staff-ul și jucătorii Universtității au plecat încă de miercuri spre Giurgiu. Ionel Ganea nu l-a inclus în lot pentru acest meci pe Viorel Dinu, golgheterul echipei. Dinu nu este în cele mai bune relații cu noul antrenor al Universității și a avut evoluții slabe în ultimele partide. În meciul cu Concordia Chiajna a fost schimbat chiar în prima repriză.
Capitolul la care stă cel mai bine Universitatea Cluj este apărarea. „Studenții“ au primit doar două goluri în cinci meciuri, unul de la Steaua și unul de la Viitorul Constanța. Clujenii au trei meciuri consecutive fără gol primit, performață demnă de invidiat chiar și de către echipele de pe primele locuri din clasament!
Și Astra a avut evoluții foarte bune, atât în retur cât și în prima parte a campionatului. Giurgiuvenii au câștigat 3 meciuri, au remizat la Turnu Severin și au suferit o singură înfrângere, etapa trecută în deplasare la Dinamo. Mutarea de la Ploiești la Giurgiu le-a priit „astralilor“, care trec prin cel mai bun sezon din istorie. Echipa patronată de Ioan Niculae este pe locul 2, cu tre puncte avans față de Pandurii, care sunt pe ultima treaptă a podiumului.

Clujenii au de luat o revanșă

Meciul dintre Astra Giurgiu și Universitatea Cluj se va disputa în această seară, de la ora 19 și va fi transmis în direct de Dolce Sport 1. Giugiuvenii s-au impus în meciul tur cu 3-1, după ce au deschis rapid scorul. Clujenii au egalat destul de repede, dar Astra a marcat două goluri în ultimele 15 minute și a plecat cu toate punctele de pe Cluj Arena.


Foto: Cristian Cosma (http://cristi26.wordpress.com/)

abonare newsletter