Sport

Rugbyștii au pierdut la Constanța

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/07/08 rugby farul u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a pierdut meciul din deplasare cu Farul Constanța, scor 15-36, gazdele reușind să obțină și bonusul ofensiv. </strong></p>

 

După eșecul suferit în ultimul minut al etapei trecute la Dinamo, marinarii au început în forță partida și după noua minte de joc aveau deja un avantaj de 12-3. Primul eseu al partidei a fost reușit de Apostol, înca în debutul jocului, o încercare transformată de Jantjies, Gheară fiind cel care a culcat, pentru a doua oară, balonul în terenul de țintă al ardelenilor. Între cele doua încercări, Săuan a punctat din lovitură de pedeapsă.


Rezultatul s-a menținut până spre finalul primei părți, Jantjies ratând o tentativă de țintă, dar cu Farul rămasă în 13 jucători dupa ce Adrian Ilie și Ion Nicoale au primit cartonașe galbene în minutele 25 și 30.
Deși au avut superioritate numerică, clujenii nu au reușit să pună puncte pe tabela de marcaj, în schimb, la ultima fază a primei părți, Cornei a marcat a treia încercare pentru echipa lui Mircea Paraschiv. La cabine s-a intrat cu rezultatul Farul – „U“ Cluj, 19-3, Bratu transformând eseul lui Cornei.

Debutul părții secunde a adus al patrulea eseul al Farului, Darryl de la Harpe fiind autorul acestuia, cu „alb-negrii“ rămași în 14 jucători, după cartonasul galben primit de Gheta. În minutul 60, constănțenii au izbutit să marcheze și al cincelea eseu, Agiacăi pătrunzând în forță în terenul de țintă al clujenilor, Bratu a reuțit transformarea, iar Farul s-a desprins la 31-3. Șapte minute mai târziu, clujenii au reușit să-și fixeze adversarii în propriul 22, ceea ce a dus la o încercare reușită de Săuan, același jucător ratând însă transformarea.


Ultimele cinci minute au adus alte doua eseuri, mai întâi Rațiu a marcat pentru Farul, pentru ca Ailenei și transformarea lui Săuan să stabilească rezultatul final, Farul – „U“ Cluj, 36-15.

Farul s-a ales în urma acestei victorii cu bonusul ofensiv, iar etapa viitoare va merge în Banat pentru a da piept cu Timișoara, în timp ce „alb-negrii“ rămân fără puncte în clasament și în runda viitoare vor primi vizita celor de la CSM București.


Sursa: super-liga.ro

 

abonare newsletter