Sport

Lupta pentru careul de ași al Ligii Campionilor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/08/liga camp sf.jpg" border="0" style="border: 0px none; float: left; margin: 2px 5px;" />Astăzi și mâine se vor disputa retururile sferturilor de finală din Liga Campionilor. Real Madrid și Bayern sunt favorite la calificare, în timp ce în celelalte duble se menține suspansul. Cele mai echilibrate dueluri par a fic Barcelona – PSG și Borussia Dortmund – Malaga CF. </strong></p>

În această seară se vor juca Borussia Dortmund – Malaga și Galatasaray – Real Madrid. Fosta campioană a Germaniei este favorită la calificare, atât prin prisma rezultatului din tur, 0-0, cât și prin fatpul că joacă în fața propriilor suporteri. Borussia are un sezon excelent în Liga Campionilor.


Echipa din Dortmund a câștigat cea mai grea grupă, cu Real Madrid, Manchester City și Ajax Amsterdam, iar în optimi a trecut destul de ușor de Shaktior Donetsk, 3-0 și 2-2. Formația andaluză este la prima participare în Ligă, dar a avut un parcurs de invidiat. După ce a câștigat o grupă cu Milan, Zenit și Anderlecht, a trecut în optmi de FC Porto, campioana Portugaliei. Rămâne de văzut în această seara, care dintre cele două echipe va reuși calificarea în semifinale. Borussia mai are un avantaj, în faptul că are rezultate mai bune pe teren propriu, în timp ce Malaga nu excelează în meciurile din deplasare.

Borussia Dortmund – Malaga se va juca în această seară de la ora 21.45 pe Westfalen Stadion și va fi transmis în direct de TVR 1, DolceSport 1 și DigiSport 2.


Real Madrid a rezolvat în mare parte problema calificării în semifinale. Echipa lui Jose Mourinho a câștigat meciul tur cu 3-0, iar diferența putea fi și mai mare. Galatasaray nu poate spera decât într-un rezultat onorabil în această seară, o remiză sau în cel mai bun caz o victorie la limită, o calificare fiind echivalentă cu o minune.

Partida dintre Galatasaray și Real Madrid se va jua astăzi, de la ora 21.45 și va fi transmisă în direct de DigiSport 1 și DolceSport 2.


Meciurile de miecuri

Barcelona a remizat în deplasare, 2-2 cu PSG, după ce a condus de două ori. Catalanii sunt favoriți în dubla cu formația pariziană, dar vor avea o problemă, prin faptul că Messi s-a accidentat în meciul tur și sunt șanse mari să nu joace pe Nou Camp. În aceste condiții, duelul va deveni mult mai echilibrat, întrucât argentianul trece pritr-unul din cele mai bune sezoane ale sale, făcând diferența în multe meciuri din acest sezon.

Juventus are nevoie de puțin noroc și de mai multă concentrare pentru a scoate ceva din întâlnirea cu Bayern. Bavarezii au câștigat meciul tur cu 2-0, iar în weekend au devenit matematic noii campioni ai Germaniei. Elevii lui Jupp Heynckes trebuie să fie atenți însă și să nu se creadă calificați dinainte, cum au făcut în optimi. După victoria cu 3-1 de pe Emirates Stadiu, Bayern a pierdut acasă cu 0-2 și a fost la un pas să piardă calificarea în sferturi.

abonare newsletter