Sport

Cine continuă drumul spre Amsterdam?

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/11/08 sferturi europa.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În această seară va avea loc returul sferturilor de finală din Europa League. Chelsea, Fenerbahce și Benfica sunt cu un picior în semifinale, după victoriile din meciurile tur. </strong></p>

Doar patru din cele opt echipe rămase în cursa pentru trofeul Europa League vor continua cursa spre finala de la Amsterdam.

Chelsea a învins cu 3-1 pe Rubin Kazan în meciul de pe Stamford Bridge și nu are mari emoții înaintea returului din Rusia. Fernando Torres a deschis și a închis scorul, iar între reușitele sale au marcat Moses (Chelsea) și Natcho (Rubin). Campioana Europei nu a strălucit foarte tare, dar și-a asigurat, în mare măsura, calificarea în semifinale. Cei de la Rubin au fost periculoși în anumite momente, dar au dat dovadă de slăbiciuni în apărare, astfel, cel puțin aparent, le va fi foarte greu să se califice mai departe, întrucât sunt șanse mici să nu primească gol și este greu de crezut că vor marca cu 3 mai multe decât Chelsea.
Benfica a trecut și ea cu 3-1 de Newcastle și este favorită la calificare. Lusitanii trebuie să fie însă atenți, pentru că vizitatorii de pe St. James Park primesc goluri, uneori destul de multe. Metalist Harkov este singura echipă care a reușit să nu primească gol pe terenul celor de la Newcastle, în acest sezon de Europa League, ucrainienii au fost eliminați însă după ce au cedat acasă cu 0-1.

 


Misiuni dificile pentru Lazio și Tottenham


Lazio are o misiune dificilă, acasă, împotriva celor de la Fenerbahce. Turcii au câștigat în tur cu 2-0, reușind să înscrie în ultimul sfert de oră, când romanii jucau cu un om în minus, după eliminarea lui Onazi. Trebuie menționat că Ștefan Radu, românul de la Lazio, a fost căpitanul romanilor în meciul de la Istanbul. Fostul dinamovist a avut o evoluție destul de bună, însă a primit un cartonaș galben. Lazio a remizat luni seara, 1-1, în derby-ul orașului, împotriva rivalilor de la AS Roma.
FC Basel pare favorită în fața lui Tottenham, după ce a remizat în tur, 2-2 pe White Hart Lane. Basel a condus cu 2-0, dar Bale&co au revenit, reușind să egaleze. Englezii se confruntă cu probleme de lot, întrucât Gareth Bale, Aron Lennon și William Galas sunt accidentați și vor lipsi cel puțin două săptămâni.

Sferturile Europa League 2012-13

 



Rubin Kazan – Chelsea (1-3)    ora 19.00, DigiSport 2 și DolceSport 1
Lazio Roma – Fenerbahce (0-2)    ora 22.05, DigiSport 1 și DolceSport 1
Newcastle Utd – Benfica (1-3)    ora 22.05, DigiSport 2 și DolceSport 2
FC Basel – Tottenham (2-2)    ora 22.05, DigiSport 3 și DolceSport 3

abonare newsletter