Sport

Drumul spre finală, în linie dreaptă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/23/08 bayern barca.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" /> Astăzi începe lupta pentru finala Ligii Campionilor! Bayern Munchen va primi vizita Barcelonei, favorita din ultimele sezoane.</strong></p>

 

Două dueluri germano-spaniole vor avea loc în această săptămână, pentru desemnarea finalistelor ediției 2012-13 a Ligii Campionilor.


Doar cinci meciuri au mai rămas de jucat din sezonul în curs al Ligii Campionilor: semifinalele (tur-retur) și finala. Conform tragerii la sorți, meciurile din semifinale vor fi Bayer Munchen – FC Barcelona și Real Madrid – Borussia Dortmund.

În această seară se va juca un meci așteptat mulți iubitori ai fotbalului: Bayern Munchen – FC Barcelona. Nemții au avut un parcurs impecabil în 2013, an în care au suferit o singură înfrângere, 0-2 acasă cu Arsenal, având în rest doar victorii. În ciuda faptului că au câștigat deja titlul în Bundesliga, bavarezii nu se opresc din victorii, câștigând la pas în ultimele etape, 6-1 în deplasare cu Hannover 96 și 4-0 acasă cu FC Nurnberg.


Philip Lahm, căpitanul celor de la Bayern, spune că întreaga echipă a progresat foarte mult față de sezonul trecut, când au pierdut finala Ligii Campionilor chiar pe propriul stadion. „Am tras învățîminte din sezonul trecut și acum avem o defensivă mai bună. Din păcate nu avem garanția că vom ajunge în finală, dar cred că dacă nu acum, în anii următori vom ajunge și vom câștiga trofeul. Trebuie să gândim defensiv acest meci, dar să nu uităm și de atac. Cred că avem jucători care pot răni Barcelona. Este diferit față de cum a fost acum patru ani (în 2009 catalanii i-au învins pe bavarezi cu 4-0)“, a spus Lahm. Căpitanul bavareziulor a mai declarat că meciul va fi un adevărat regal fotbalistic: „Barcelona este probabil cea mai bună echipă din Europa, iar noi am progresat foarte mult în acest sezon și lumea spune că suntem echipa viitorului. Va fi interesant acest duel Bayern - Barca, un festival fotbalistic“.

Heynckes: „Avem plan anti-Messi“

Necunoscuta dinaintea partidei Bayern – Barcelona este dacă va juca Lionel Messi. Argentinianul a suferit o accidentare în meciul cu PSG și a fost menajat în ultima perioadă. Jupp Heynckes, antrenorul bavarezilor, spune că are un plan pentru a contracare jocul lui Messi, în cazul în care acesta va evolua împotriva echipei sale. „Am citit în presă că Messi s-a antrenat normal şi cred că va fi titular. A avut cu adevărat o problemă musculară, altfel el ar fi fost folosit sâmbătă în campionat. A fost o măsură de precauţie pentru ca el să joace bine marţi. Avem un plan de joc. Cum a fost şi la meciul cu Juventus, care evolua cu trei mijlocaşi, avem o idee clară în privinţa manierei de joc. Vom găsi o soluţie. Însă Barcelona nu este doar Messi. În echipă sunt numeroşi superjucători, ca Iniesta, cel mai bun fotbalist european al anului de două ori, Pique, Puyol, chiar dacă nu joacă. Ei ştiu cum să evolueze la nivel înalt. Ne pregătim pentru asta. Pentru că şi noi suntem la acel nivel“, a spus Heynckes.
Bayern – FC Barcelona se va disputa în această seară pe Allianz Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1, DolceSport 1 și TVR 1. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Ungaria, condusă de Viktor Kassai.

Ultimele Stiri
abonare newsletter