Sport

Final de sezon pentru „U“ Mobitelco

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/24/08 mobi cristescu.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Mircea Cristescu, președintele de la „U“ Mobitelco, a făcut bilanțul echipei sale în sezonul recent încheiat. Președintele clubului „U“ Mobitelco a declarat că în 2012-13 s-a început construcția unei noi echipe, iar grupele de juniori sunt în continuă dezvoltare. </strong>


„U“ Mobitelco a terminat sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin pe locul 7, cu 20 de victori și 10 înfrângeri.
Această clasare, destul de modestă, a făcut ca baschetbaliștii clujeni să joace în primul tur al play-off-ului, cu CSM Oradea, echipa de pe locul doi. După două meciuri destul de bune în deplasare, unul pierdut și unul câștigat, elevii lui Niksa Bavcevic au pierdut surprinzător ambele partide pe de teren propriu și au fost eliminați, cu scorul general 1-3.  
Mircea Cristescu a declarat că s-a început construcție echipei, pornind de la patru jucători de bază. „În acest sezon, am început construcția unei noi echipe, pe un pilon de patru jucători din echipa din sezonul trecut, Silvășan, Chetreanu, Morris, Pop, împreună cu câțiva junori proveniți din pepiniera proprie, completat cu jucători străini de calitate. Unii dintre jucătorii străini au fost compatibili cu echipa și cu antrenorii, altii nu“, a spus președintele baschetbaliștilor clujeni. Cristescu a mai declarat că este mulțumit de evoșuția din Cupa României, însă din păcate echipa nu a terminat campionatul pe podium: „Am făcut eforturi de a construi o echipă puternică, dar cu care, pe de o parte, în Cupa României am reușit să jucăm finala, însă în campionat, pentru pretențiile pe care le avem ca și club, din păcate nu am reușit să ne luptăm pentru o medalie, astfel încât să ne asigurăm un loc în cupele europene“.

16 echipa la CN de juniori!


Cristescu a mai informat faptul că „U“ Mobitelco este foarte bine organizat la nivel de copii și juniori și că numărul echipelor este în creștere. „La ora actuală, chiar dacă în acest sezon echipa de seniori nu a avut succes, cred că suntem unul dintre cele mai respectate cluburi de baschet din România, având cea mai solidă structură. În acest sezon am avut 16 echipe înscrise în Campionatele Naționale de Juniori, de la U-13 la U-23, fiind prezenți în toate turneele semifinale și probabil și în cele finale, cu șanse de a câștiga destul de multe medalii. Structura de baby și minibaschet este cea mai dezvoltată, anul trecut am avut 9 echipe la Liga Națională și anul acesta am putea înscrie chiar dublu. Trebuie să nu uităm că, cu toate eforturile pe care le facem la seniori, am reușit să dezvoltăm proiectele noastre, <Educație prin Baschet>, <Ne pasă>, <Baschet în grădinițe“, a spus oficialul de la „U“ Mobitelco.
Sezonul 2013-14 al Ligii Naționale și al Cupei României la baschet masculin va începe în luna septembrie. În luna mai se va afla noua campionă, una dintre cele patru echipe calificate în semifinale: CSM Oradea, BC Mureș, CSU Asesoft Ploiești sau Gaz Metan Mediaș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter