Sport

„U” şi-a luat revanşa în faţa Craiovei

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/19_ziua/09 u cluj u craiova.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Universitatea Cluj a învins Universitatea Craiova cu 3-0, exact scorul cu care formaţia olteană s-a impus în meciul tur.</p> <p> </p>

 

 


„Studenţii“ din Cluj s-au impus în faţa celor din Craiova, după un meci pe care l-au dominat de la un capăt la celălalt.

 


Cele două echipe au început frumos meciul de la Mediaş, iar ocaziile au alternat de la poarta lui Silviu Lung Jr. la cea a lui Marius Popa. În minutul 22, Machado a fost agăţat în careul Craiovei de Gugu, iar arbitrul a indicat punctul cu var de la 11 m. Claudiu Niculescu a şutat în partea dreaptă, însă Lung a ghicit colţul şi a respins. După câteva minute, olteanul Subotic a prins un şut frumos din interiorul careului, însă mingea a lovit bara. După alte 10 minute şi Dorel Stoica a nimerit transversala porţii lui Popa, cu un şut frumos de la peste 30 m.

Vorba că ocaziile se răzbună s-a confirmat în acest meci. Cu cinci minute înainte de pauză, clujenii au aruncat balonul în careului oltenilor, Dănănae a respins nefericit până la Cojocnean, iar mijlocaşul a şutat din prima la colţul lung şi deschide scorul. Chiar în ultimul minut al primei reprize, acelaşi Cojocnean a primit o pasă la întâlnire de la Cristea şi a mărit avantajul „alb-negrilor“ la 2-0, printr-un şut plasat din careu, la care Lung nu a mai avut ce să facă.


Repriza a doua a fost mult mai liniştită decât prima. Elevii lui Ionuţ Badea au anihilat foarte bine încercările ofensive ale Universităţii Craiova şi au reuşit să îşi conserve avantajul obţinut în prima parte a jocului. Introdus cu un minut înainte de expirarea timpului regulamentar, juniorul Vlăduţ Morar a reuşit să debuteze cu gol în Liga 1, la vârsta de numai 17 ani. Tânărul fotbalist a înscris cu un şut frumos de la marginea careului şi a închis tabela la 3-0 pentru Universitatea Cluj.

Acest meci a fost doar al treilea din actualul sezon al Ligii 1 în care „U“ Cluj nu a primit gol. Celelalte partide în care poarta „şepcilor roşii“ a rămas intactă au fost victoriile cu Unirea Urziceni (1-0 în deplasare) şi Astra Ploieşti (1-0 acasă, într-un meci jucat la Alba Iulia). „Studenţii“ clujeni au urcat pe locul 10 în clasamentul Ligii 1, cu 35 de puncte


 

Casetă tehnică


 

Universitatea Cluj: M.Popa -Buhuş, Pele, Abrudan, Bazzi - Cojocnean ( Delgado '79), Nasser, Boştină, Cristea (V.Morar '89) – Cl.Niculescu (V.Gheorghe '73), Machado.

Universitatea Craiova: S.Lung - Dănănae, Zoro, Gugu, D.Lopes - Prepeliţă, D.Stoica, J.Nicolae (Buleică '46), Firţulescu (Surugiu '46) - Fl.Costea, Subotici (Roman '71).

Cartonaşe galbene: Niculescu '45, Cojocnean '51 / Lopes '34.

Arbitrii: Adrian Comănescu (central), Gabriel Bârjac şi Marian Gaspar (tuşieri), Emil Voicu (rezervă). Observatori: Stan Prodan şi Daniel Gherasim.

Spectatori: 2.000 de spectatori, dintre care 20 de olteni

Ultimele Stiri
abonare newsletter