Sport

„U“ Mobitelco BT, din nou în semifinale

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/20_ziua/09-meci-baschet-u-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Echipa clujeană va juca în penultima fază a competiţiei împotriva formaţiei Gaz Metan Mediaş.</p>

 

 


Vicecampionii României s-au calificat în semifinalele play-off-ului Diviziei A, după ce au trecut cu 3-0 de CSU Atlassib Sibiu.

 


Asesoft Ploieşti este şi ea în semifinale, unde va juca cu Steau sau BC Mureş.

Marcel Ţenter, tehnicianul clujenilor, este fericit că echipa sa a avut evoluţii constant bune în meciurile cu echipa sibiană. „Mă bucur pentru această calificare în semifinală. Am jucat destul de intens aceste trei meciuri cu Sibiul, ceea ce ne-a ajutat pentru un salt calitativ. Urmează seria cu Mediaşul, o serie foarte dificilă dar suntem încrezători şi optimişti în vederea meciurilor care vor urma“, a declarat Ţenter.


„U“ Mobitelco BT a trecut clar de CSU Atlassib Sibiu, cu 3-0 (98-75, 85-74, 81-63) şi va întâlni în semifinale puternica formaţie Gaz Metan Mediaş. Medieşenii au câştigat în acest sezon Cupa României şi au avut evoluţii foarte bune şi în sezonul regulat al Diviziei A, încheind campionatul pe ultima treaptă a podiumului.

 


Semifinală echilibrată

 


În sezonul regulat, cele două echipe şi-au împărţit victoriile, fiecare reuşind să se impună în faţa propriilor suporteri. „Găzarii“ au câştigat în tur cu 86-79, iar „studenţii“ în retur cu 91-80. Pe vicecampioni nu îi aşteaptă o confruntare uşoară, întrucât echipa din Mediaş este una dintre cele mai bune şi mai în formă din Divizia A. Gaz Metan a trecut în sferturi de CSM Oradea cu 3-0, practicând un joc foarte bun.

Cealaltă semifinală se va juca probabil între CSU Asesoft Ploieşti şi Steaua Turabo Bucureşti. Prahovenii au eliminat în sferturi pe BC Argeş şi aşteaptă să cunoscă numele echipei pe care o vor întâlni în semifinale. Steaua a câştigat primele două meciuri cu echipa mureşeană şi mai are nevoie de un singur succes pentru a ajunge în penultimul act al competiţiei. Semifinalele se vor juca după sărbătorile de Paşte, primele meciuri urmând să aibă loc vineri, 29 aprilie.

 

Cristescu: „Mai avem de lucrat“

 

Preşedintele lui „U“ Mobitelco BT, Mircea Cristescu, a declarat zilele trecute că echipa sa mai are de lucrat, dar este una destul de bună pentru baschetul românesc. „Echipa mai are încă de lucrat. Dacă eram o echipă perfectă eram în Euroligă. Dar pentru baschetul care se practică la ora actuală în România este o echipă ok, singurul lucru pe care l-am mai avea de făcut ar fi să continuăm jocul constant pe care l-am avut şi bineînţeles, dacă se poate, la fiecare parametru ridicat cu un nivel. Obiectivul clubului nostru, în general, este acela de a juca un baschet de calitate pentru că nu ne permitem să jucăm unul mai slab fiind un oraş cu tradiţie mare în acest sport. De-a lungul anilor am plecat de pe diferite locuri, am reuşit să luăm tot felul de medalii, mai puţin cea de aur în Campionatul Românesc. Odată şi odată va veni şi vremea asta“, a declarat Cristescu pentru numaibaschet.ro.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter