Sport

„U“ Cluj, revelaţia primăverii

<p /><img src="documente/stories/04_aprilie/21_ziua/09-meci-fotbal-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj este una dintre cele mai bune echipe ale Ligii 1, conform rezultatelor înregistrate în 2011.

„Şepcile roşii“ au reuşit în 2011 patru victorii, trei egaluri şi au cedat doar două partide, în faţa unor echipe din vârful clasamentului (Oţelul şi FC Vaslui).

 


La începutul returului, mulţi suporteri şi nu numai îl vedeau ca şi demis pe antrenorul Ionuţ Badea. Vorbele acestuia, că echipa va atinge vârful de formă după 5-6 etape, s-au adeverit însă, Universitatea reuşind să facă meciuri foarte bune şi să obţină rezultate pe măsură.

După un început ezitant, cu un egal cu FC Braşov (1-1), pe terenul noroios de la Alba Iulia şi o înfrângere la Vaslui (0-2), „studenţii“ s-au trezit şi au învins vicecampioana Unirea Urziceni (4-2), într-un meci considerat acasă şi jucat la Bistriţa. A urmat deplasarea la Galaţi, unde „alb-negrii“ au fost învinşi de liderul Oţelul, cu un sec, 0-3. A urmat o pauză în Liga 1, pentru ca echipa naţională să poată pregăti meciurile cu Bosnia şi Luxemburg din preliminariile Campionatului European 2012.


 

Terenul din Mediaş, cu noroc


 

În primul meci după reluarea campionatului, Universitatea a jucat prima partidă pe teren propriu la Mediaş, iar schimbarea terenului a fost de bun augur, căci „şepcile roşii“ au reuşit să învingă pe Dinamo (2-1), o echipă mult mai bine cotată, ce luptă pentru participarea în cupele europene. După meciul cu „câinii roşii“, a urmat deplasarea la Bistriţa, pentru întâlnirea cu „vampirii albaştrii“. Bistriţenii au început bine meciul, au condus la pauză cu 1-0 şi aveau un om în plus pe teren, după eliminarea lui Delgado. „Studenţii“ au făcut însă o repriză secundă de senzaţie şi s-au impus cu 4-2 în final. Următorul adversar a fost Gaz Metan Mediaş, una dintre cele mai în formă echipe din Liga 1. Clujenii au condus la pauză cu 2-0, dar medieşenii au reuşit să revină pe tabelă şi partida s-a încheiat la egalitate 2-2.


În derbiul Clujului, jucat în Gruia cu CFR, Universitatea a făcut un meci foarte bun şi a terminat la egalitate, 1-1, deşi a jucat peste 75 de minute cu un om în minus, întrucât Mendy a primit două galbene în primul sfert de oră. „Studenţii“ clujeni au confirmat forma foarte bună prin care trec şi şi-au depăşit „colegii“ Universitatea Craiova cu 3-0, în ultima etapă.

 


Locul trei în clasamentul de formă

 

În clasamentul de formă (în care se iau în considerare ultimele şase meciuri), Universitatea Cluj ocupă locul trei, cu 11 p (la fel ca Steaua şi Rapid dar clujenii au golaveraj mai bun!), fiind depăşită doar de Pandurii Târgu Jiu (13 p)şi FC Vaslui (12 p).

Din păcate, Gaston Mendy, mijlocaşul Universităţii, este cel mai indisciplinat fotbalist din Liga 1, fiind avertizat cu 8 cartonaşe galbene şi eliminat de 3 ori, în cele 18 partide în care a îmbrăcat tricoul alb-negru.

 

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter