Produsele vegetale tip burger sau gyros, vândute în marile lanțuri de restaurante fast-food, conțin numeroși aditivi alimentari și cantități semnificative de sare și grăsimi, chiar dacă sunt promovate ca alternative pentru perioada postului.
Cele mai multe sortimente de cafea din supermarket-uri nu conțin decât o cantitate infimă de cafea, atrage atenția InfoCosns.
Nutriționistul Mihaela Bilic a dat câteva exemple de mezeluri drept răspuns atunci când i-a fost adresată întrebarea: „Care mezeluri sunt cel mai sănătoase?”
Începând cu 15 martie, meniurile cantinelor, restaurantelor și fast-food-urilor trebuie să conțină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncărurilor, cantitatea acestora, dar și valorile nutriționale.
Bomboanele pentru bradul de Crăciun pot conține peste 70% zaharuri din glucide care dăunează grav sănătății consumatorilor.
Detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor a fost amânată printr-o decizie ANPC. Astfel restaurantele nu vor mai afișa declarația nutrițională, precum și informațiile cu privire la aditivii folosiți la prepararea produselor comercializate.
Restaurantele trebuie să afișeze informații referitoare la tipul și cantitatea ingredientelor preparatelor furnizate de acestea, transmite InfoCons - Organizație pentru Protecția Consumatorilor.
Statele membre UE au aprobat, vineri, 8 octombrie, propunerea Comisiei Europene de a interzice utilizarea dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar începând din 2022.