Cancerul mamar este o patologie ce poate să apară la femeile de orice vârstă, iar creșterea alarmantă a incidenței cazurilor de cancer de sân în România poate fi controlată doar prin metode sigure de prevenție.
Registrul Național de Cancer ar putea deveni operațional până la sfârșitul anului 2024.
Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre privind aprobarea unui protocol de colaborare cu Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.
Fostul ministrul al Sănătății, deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu a atras atenția, cu ocazia Săptămânii Europene de Luptă Împotriva Cancerului, asupra oportunităților de finanțare pe care le au institutele oncologice din țară și care ar putea crește calitatea actului medical și implicit șansele de supraviețuire ale pacienților oncologici.
Centrul „Sf. Nectarie” din Cluj-Napoca oferă anual, pentru sute de bolnavi de cancer în fază terminală, șansa la „un sfârșit” fără durere.
Un tânăr de doar 23 de ani din Cluj-Napoca duce pizza la Casa Filip, un loc de ședere pentru persoanele cu cancer și aparținătorii lor, care vin pentru tratament în oraș.
Procurorii DNA au făcut percheziţii în vară la Institutul Oncologic „Ion Chiricuţă” Cluj-Napoca, condus de Patriciu Achimaş-Cadariu, noua propunere pentru ministru al Sănătăţii, într-un dosar în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie, în legătură cu înţelegeri privind prescrierea unor medicamente, cu "recompensarea" doctorilor. Potrivit anchetatorilor, zeci de medici oncologi au beneficiat de excursii la Paris sau Las Vegas plătite de firme de medicamente, aceste "sponsorizări" fiind de fapt o mită mascată, în schimbul prescrierii anumitor medicamente bolnavilor de cancer.