Căminele UBB vor fi dotate cu panouri fotovoltaice în valoare de aproape 6,5 milioane de lei.
Cererea pentru cămine este mult mai mare decât oferta. Din acest motiv, reprezentanții UBB au anunțat că în curând vor exista mai multe locuri în cămine.
Zeci de mii de studenţi din marile centre universitare scot din buzunare sume exorbitante pentru chirii. Preţurile cele mai mari sunt la Cluj, unde chiria unui apartament poate ajunge la 880 de euro, dar şi la Alba Iulia sau Sibiu costurile au explodat.
Forfota era mare în jurul căminelor studenţeşti cu câteva zile înaintea începerii anului universitar. Studenţii încep de mâine cursurile în noul an universitar. Ajunşi de câteva zile în oraşul de pe Someş, „bobocii” şi-au instalat lucrurile în căminele oferite de universităţi cu ajutorul părinţilor.
Sute de studenţi în primul an la UBB Cluj s-au aşezat la cozi, vineri, încă înainte de ora 6.00 pentru a se caza în cămine, deşi programul a început la 8.00. Însoţiţi de părinţi, cei mai mulţi au venit cu geamantanele pline, optând pentru cazare atraşi de preţul mai mic, comparativ cu chiria.
Conducerea universităţii a decis să pună la dispoziția studenților câte unul dintre căminele proprii, prin rotație.
Reprezentanţii UBB Cluj spun că dezinsecţia şi deratizarea coincide cu perioada vacanţelor de Paştele catolic şi ortodox. Studenţii sunt de altă părere.
Universităţile de stat din Cluj-Napoca pun la dispoziţia studenţilor aproximativ 12.000 de locuri de cazare în cămine, în camere cu două sau mai multe locuri, dar şi în apartamente în care condiţiile sunt "ca acasă", tarifele lunare situându-se între 100 şi 280 de lei, la fel ca anul trecut.