Regizorul şi scenaristul Radu Mihăileanu a declarat, marţi, la Cluj-Napoca, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), că munca sa pe platourile de filmare reprezintă o continuare a muncii tatălui său, cu care are ”o relaţie foarte strânsă” şi care vine cu el ”peste tot în lume”, oriunde ar filma, ”ţine şi un fel de discurs şi binecuvântează filmul”.
Justiția franceză a declanșat o anchetă asupra recentelor amenințări cu moartea la adresa săptămânalului satiric Charlie Hebdo. Ziarul a fost vizat de un atac jihadist la 7 ianuarie 2015, soldat cu 12 morți.
A trecut mai bine de un an de când simbolul exprimării libere în Europa era răpus de gloanțele fanaticilor islamiști. În ianuarie 2015 Parisul, iar mai apoi Europa plângeau moartea caricaturișilor de la Charlie Hebdo. La scurt timp după acest eveniment în marile piețe erau oameni care purtau imagini în care se putea vedea creionul rupt de cruzimea purtătorilor de mitraliere.
Asasinii de la Charile Hebdo ar fi avut legături directe cu România. Şase dintre cei şapte străini expulzați din ţara noastră din cauza legăturilor cu grupări teroriste, despre care SRI a vorbit la sfârşitul săptămânii trecute, sunt cetăteni francezi.
Şase persoane care s-au ascuns într-o cameră frigorifică din magazinul evreiesc din Paris, în cursul atacurilor islamiste din ianuarie, au dat în judecată presa franceză pentru că a difuzat informaţii despre locul în care se aflau în timpul luării de ostatici, relatează AFP.
Reprezentanţii publicaţiei săptămânale franceze "Charlie Hebdo" au decis să întrerupă temporar activitatea. Astfel că, următoarele două numere nu vor mai apărea pentru că angajaţii săi nu se simt pregătiţi.
Peste 600 de credincioși greco-catolici s-au rugat pentru pace, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Catedrala „Schimbarea la Față” din Cluj, în urma unei recomandări a Papei Francisc în contextul „existenţei marilor focare de război din lume şi atentatelor generate de caricaturile publicate”.
François Hollande, extrem de nepopular până recent, a înregistrat o creştere istorică a popularităţii, de 21 de puncte, ajungând la 40 la sută opinii favorabile, potrivit unui sondaj.