După ce s-au umplut ecranele de știri, comentarii și semnale de alarmă, (nu doar italienii, ci) toți românii au/am devenit „specialiști” în alegerile din Italia și alegători versați. Așa să fie? Mă tem că nici pe departe și că există șanse mari ca istoria să se repete și la noi în țară, iar asta începe să fie o știre reală, chiar dacă suntem încă departe de alegerile propriu-zise.
În mod paradoxal, când ne gândim la războiul ce „bubuie” la granița noastră, ne este mai limpede parcă ce va fi pe termen mediu și lung și nu știm nimic ce aduce secunda (ora, ziua) următoare.
Refacerea coaliţiei şi un guvern condus de Ludovic Orban este singura soluție de a gestiona criza din România, este de părere Adrian Oros. Clujeanul nu mai demisionează din funcția de ministru al Agriculturii.
Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, a declarat că social-democrații nu își doresc să negocieze cu Partidul Național Liberal pentru susținerea unui guvern minoritar, „nici pe față, nici pe la spate”
Noua criză politică declanșată de președintele Iohannis, care a refuzat două nominalizări pentru cabinetul Dăncilă II nu a avut efecte vizibile asupra pieței valutare.
Anunțul făcut la finalul perioadei de președintele Klaus Iohannis conform căruia i-a retras încrederea premierului Viorică Dăncilă, cerându-i public demisia, a provocat deprecierea leului.
Un sondaj IRES intitulat „Bilanţul anului politic 2017. Perspective pentru 2018” şi desfăşurat la începutul lunii decembrie relevă faptul că trei sferturi dintre români consideră cu lucrurile merg într-o direcţie greşită.