Un studiu asupra burger-ilor de pui vânduți în România dezvăluie că toate produsele analizate conțin minim 9 aditivi alimentari, iar în cazuri extreme numărul acestora ajunge până la 26 de E-uri într-un singur produs.
O masă tradițională de Revelion poate să conțină până la 243 de aditivi alimentari, aproape 290 de grame de zahăr și peste 45 de grame de sare, potrivit unei analize recente.
Un studiu recent făcut de InfoCons pe zece mărci populare de cozonaci cu nucă și cacao din România dezvăluie informații îngrijorătoare pentru consumatori.
Produsele vegetale tip burger sau gyros, vândute în marile lanțuri de restaurante fast-food, conțin numeroși aditivi alimentari și cantități semnificative de sare și grăsimi, chiar dacă sunt promovate ca alternative pentru perioada postului.
Masa de Paşte este întotdeauna îmbelşugată, însă aceasta poate ajunge să conţină până la 163 de E-uri (aditivi alimentari), 208,6 grame de zahăr şi 31,6 grame de sare.