Doi bărbați din Cluj-Napoca au căzut de la o înălțime de 10 metri înălțime, în timp ce renovau clădirea Facultății de Geografie.
Un eveniment plin de emoție a avut loc joi la Cluj-Napoca. Absolvenții Facultății de Geografie din anul 1969 s-au reunit pentru întâlnirea de 50 de ani.
Peste 20.000 de persoane fac zilnic naveta din judeţ în municipiul Cluj-Napoca, iar cei mai mulţi provin din comunele Floreşti, Baciu şi Apahida, arată un studiu al Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Studiul mai arată şi faptul că fără municipiul Cluj-Napoca economia judeţului s-ar prăbuşi dacă avem în vedere că aproape 80% din populaţie lucrează în oraşul de pe Someş.
Mai mulți studenți din cadrul Universității Babeș Bolyai (UBB) Cluj s-au mobilizat în vederea adunării de fonduri pentru colega lor, Andreea Beatrice Roman care a suferit un accident în SUA, în anul 2014. Tânăra are o situație familială deosebită, a rămas cu sechele psihomotorii severe în urma accidentului din America și din acest motiv acum este internată la o clinică din țară pentru tratament de recuperare. Aflați povestea dramatică a fetei și cum puteți să o ajutați.
Fie că se grăbește la facultate, își duce copiii la școală sau merge la o întâlnire cu prietenii, fiecare clujean i-a zâmbit cel puțin o dată.
Iosif Viehmann, cel mai mare speolog din România a primit joi, titlul de Cetățean de Onoare al județului Cluj. Speologul în vârstă de 88 de ani este singurul cercetător în viaţă al Institutului de Speologie din Cluj care l-a cunoscut personal pe Emil Racoviță, întemeietorul biospeologiei şi care, de altfel, i-a şi insuflat acestuia pasiunea
Facultatea de Geografie, din cadrul UBB, a accesat două proiecte cu fonduri europene prin care doreşte integrarea pe piaţa muncii a 720 de studenţi de nivel licenţă.
Studenţii Facultăţii de Geografie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa au igienizat marţi Valea Căpuşului şi râul Someşul Mic, în localitatea Gilău din judeţul Cluj.