Muzeul Cinematografiei, primul și singurul memorial al filmului din România dar și din regiune, fondat la Cluj-Napoca, devine din ce în ce mai cunoscut și apreciat în lume. Recent, muzeul a avut parte de o prezentare la Festivalul Internațional de Film Tony Curtis.
Documentarul românesc NASTY, despre viața și cariera lui Ilie Năstase, a avut joi, 23 mai, o proiecție specială în cadrul Festivalului de Film de la Cannes, cel mai important eveniment cinematografic din Europa.
Arhiepiscopia Sibiului a cerut organizatorilor ASTRA Film Festival ca proiecţia filmului „Arsenie. Viaţa de apoi” să fie interzisă, acuzând că pelicula face parte dintr-un „demers neomarxist”.
Iosif Demian, operatorul filmului „Nunta de Piatră”, un film de referință pentru istoria cinematografiei românești, vine la Cluj la Muzeul Cinematrografiei.
Zeci de studenți și profesori ai Universității de Stat din New York de la Cortland, în SUA, au vizionat filmul „Photographic Testimonies from the Revolution. Cluj-Napoca, December 1989”, realizat de lectorul clujean Rareș Beuran.
Vineri, 16 decembrie, a avut loc proiecția de film documentar „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989”. Primarul Emil Boc a lăudat filmul realizat de lect. univ. dr. Rareș Beuran.
Filmul documentar „Mărturii fotografice de la Revoluție. Cluj-Napoca, Decembrie 1989” realizat de lect. univ. dr. Rareș Beuran de la Facultatea de Științe Politice și ale Comunicării, va fi lansat vineri, 16 decembrie, de la ora 19, la Cinema Mărăști. Proiecția va fi urmată de o dezbatere la care vor participa, alături de autorul filmului, rectorul UBB, Daniel David, și cunoscutul fotograf Răzvan Rotta, unul dintre cei care a imortalizat cele mai tragice momente ale Revoluției din Decembrie 1989 de la Cluj, împușcarea primilor protestatari, în Piața Libertății.