De aproximativ două săptămâni, Supercom asigură ridicarea gunoaielor în Cluj-Napoca, însă treaba nu merge „ca pe roate”. Zilnic, locuitorii Clujului se plâng că gunoaiele nu sunt ridicate, iar punctele gospodărești sunt o „mizerie”.
Consiliul Județean Cluj pare că nu va finaliza la timp licitația pentru colectarea și transportul deșeurilor din mediul urban și rural până la Centrul de Deșeuri. Dacă până acum primarilor le-a fost interzis să delege gestiunea serviciilor de salubrizare, de mâine, aceștia vor avea undă verde pentru încheierea de noi contracte pentru a nu rămâne cu gunoaiele în stradă.
Emil Boc spune că nu este mulțumit de curățenia din oraș și recunoaște că „se pregătește" pentru ce îi mai rău în ceea ce privește ridicarea și transportul gunoiul de la populație. Totul, din cauza nefinalizării Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID).
Mai multe rampe de gunoi ilegale au fost depistate în județul Cluj. Câteva dintre acestea au fost incendiate.
Gunoaiele din pădurea de pe Dealul Clujului au fost curățate. Momentan, locul nu mai arată ca o rampă ilegală de deșeuri.
Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dat în folosință, miercuri, prima platformă subterană pentru colectarea selectivă a deșeurilor cu acces pe bază de cartelă.
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea a dezvăluit că Primăria a finalizat licitația pentru achiziția a 200 de puncte gospodărești îngropate.
Începând cu data de 1 iulie, clujenii vor fi obligaţi să colecteze gunoiul separat, pe patru fracţii.