Maria Florescu, o bunicuță de 76 de ani din Alba-Iulia, are nu mai puțin de 53 de firme din Cluj-Napoca pe numele ei.
Monitorul de Cluj a încercat să contacteze cluburile din Cluj-Napoca pentru a vedea în ce măsură acestea asigură un climat sigur pentru oamenii care le calcă pragul. După tragedia din Club Colectiv din București, ne-am aștepta să fim mai atenți unde anume în Cluj mergem, în ce localuri intrăm și pe care le evităm.
Odată cu începerea anului universitar, cluburile se întrec în oferte care mai de care mai atractive pentru a atrage miile de boboci veniţi din toate colţurile ţării să studieze la Cluj. Dacă în unele cluburi intrarea este gratuită, iar preţul băuturilor este redus, în alte cluburi cele care dau tonul distracţiei sunt animatoarele. Concertele sunt o altă modalitate de a atrage publicul tânăr în cluburile clujene.
Oamenii au tendinţa să copieze comportamentul persoanelor publice şi modelele promovate în mass-media. Ultimele zile au stat sub semnul agresivităţii în Cluj-Napoca, fie că vorbim de conflicte verbale dure, fie că vorbim despre lovituri sau îmbrânceli.
Un clujean a fost înjurat de patronul Janis Club, Adrian Munteanu, după ce a reclamat că la Berăria Ursus din Piaţa Unirii nu mergea internetul wireless şi nu aveau bere nefiltrată. „Eu sunt şocat de cele întâmplate, mi se par absolut ireale răspunsurile primite. Toţi cei care frecventează aceste localuri să ştie ce se întâmplă cu cei care fac reclamaţii”, spune Mihai Fărcaş.