Un caz șocant a ieșit la iveală în sistemul medical britanic: un chirurg de la Sussex University Hospital a folosit un briceag pentru a deschide pieptul unui pacient într-o operație de urgență.
Deputatul și chirurgul Patriciu Achimaș Cadariu atrage atenția că în România deficitul de personal din spitale va crește în următorii ani iar vidul legislativ în materie de malpraxis va face și mai puțin atractive specializări care implică riscuri mari pentru medici.
Daune morale de 150.000 de euro pentru familia unei paciente care a murit în urma unui caz de malpraxis, după ce a fost „tratată” la două spitale din Cluj și Alba.
Un pacient a fost supus unei intervenții chirurgicale, o terapie cu implanturi, la un cabinet stomatologic, dar ceva nu a funcționat. Un șurub pe care urma să fie pus un dinte superior a străpuns maxilarul și s-a înfipt în craniu.
Profesorul Achimaș-Cadariu apreciază că noua lege a malpraxisului este necesară, însă pentru ca aceasta să funcționeze, e nevoie de un sistem medical funcțional.
Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a găzduit dezbaterea organizată de Colegiul Medicilor din România privind reforma din domeniul medical prin modificarea legislației privind tema greșelilor medicale.
Un medic ginecolog din cadrul Maternității Polizu din București, care activează și la alte spitale, este acuzat de tentativă de omor. Acesta este acuzat că lăsa bebelușii prematuri să moară.
A venit în orașul de pe Someș pentru a-și urma pasiunile – sportul, fotografia, ciclismul – și s-a întors acasă între patru scânduri. A ales să se interneze într-un spital de stat, punându-și toată încrederea în doctorii din orașul de cinci stele și într-un sistem medical clujean lăudat până la Dumnezeu și înapoi. „Credeam că la Cluj medicii sunt mai pricepuți”, spunea, la înmormântarea lui Dan Porcuțan, preotul Teodor Giosan din Câmpulung Moldovenesc.