După trei ani de anchete și procese, judecătorii de la Curtea de Apel București au dat un verdict în celebrul dosar al mafiei cărnii, în care zeci de tone de carne alterată au fost puse pe piață, pentru a fi consumate de români.
Inculpaţii din dosarul "Mafia cărnii" au fost trimişi în judecată, luni, de procurorii DIICOT, ei fiind acuzaţi că au prejudiciat statul român cu peste 24,6 milioane de lei, folosindu-se de evaziune fiscală, spălare de bani sau dare şi luare de mită.
Comisarul şef Valentin Tătar de la DNA Cluj s-a prezentat, joi, în faţa unui magistrat de la Tribunalul Cluj, care trebuie să parafeze acordul de vinovăţie prin care a fost de acord cu pedeapsa de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au respins luni, 14 aprilie, propunerea de prelungire a arestului preventiv în cazul inspectorului veterinar clujean Mircea Olimpiu Lucaciu, şeful Serviciului Inspecţii din cadrul Direcţiei Sanitar-Veterinare Cluj. El a fost eliberat.
Reprezentanţii OPC Cluj au transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, că „niciun comisar de execuţie din Regiunea NV nu face obiectul vreunei cercetări penale, nu este citat în vreun dosar penal şi nu face obiectul niciunei cercetări administrative sau a unei alte proceduri”.
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Cluj a dezminţit informaţia potrivit căreia carnea stricată a ajuns în spitalele din oraş, precizând că niciun spital din Cluj-Napoca nu a avut contracte cu firma Michelangelo.
Mari distribuitori din reţeaua "Mafiei cărnii" au câştigat licitaţii organizate pe bani europeni şi au furnizat alimente la cantine sociale, în unităţi de jandarmi sau în penitenciare.