Anul trecut, peste 2.500 de de trotinere electrice abandonate pe spațiul public, care afectau traficul pietonal și rutier, au fost ridicate și scoase la licitație.
Doar de la începutul anului și până acum, polițiștii locali din Cluj-Napoca au ridicat peste 500 de trotinete parcate ilegal pe spațiul public, a anunțat șeful Poliției Locale Cluj-Napoca, Marcel Bonțidean.
Un număr de 3.200 de trotinete electrice pe străzile din municipiu. Autoritățile atrag atenția celor care folosesc transportul alternativ în privința respectării regulilor de circulație și parcare a trotinetelor.
Asta da dovadă de civilizație și de respectarea regulilor de circulație! După trotinetele aruncate în Canalul Morii, a venit rândul trotinetelor parcate în mijlocul străzii.
Utilizatorii de trotinete electrice sunt considerați de șoferi cei mai iresponsabili participanți la trafic. Potrivit studiilor, cei care merg pe trotinete au o viteza prea mare și nu se asigură atunci când schimbă direcția de mers. Rezultatul, numărul accidentelor grave în care au fost implicați aceștia a crescut de aproape 20 de ori în 4 ani.
Regulamentul pentru trotinetele electrice operate de firme private intră în vigoare începând de luni, 16 noiembrie. La ce trebuie să fie atenți utilizatorii și ce amenzi prevede regulamentul?