În timp ce orașele se extind, vechile zone industriale intră în declin. Europenii vor locuințe, centre comerciale și clădiri de birouri, iar economia se reorientează de la producție spre servicii.
Proiectul propus de IULIUS și Atterbury Europe transformă fosta platformă industrială într-un ansamblu deschis comunității: cultură – parc – entertainment - shopping – office.
Aproape 700 de arbori cresc în pepiniera IULIUS, găzduită de Stațiunea de Cercetare Horticolă din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca.
Proiectul de restructurare urbană a fostei platforme Carbochim promite să redefinească zona de nord a municipiului Cluj-Napoca, prin intermediul unui model inovator de colaborare între sectorul privat și cel public.
Aproximativ 14 hectare de pe fosta platformă Carbochim (fabrică modernizată și relocată) vor fi redate clujenilor prin proiectul de regenerare urbană ce va fi dezvoltat de compania IULIUS.
O investiție de 500 de milioane de euro promite să transforme platforma Carbochim într-un hotspot al culturii și petrecerii timpului liber în Cluj-Napoca. 5 hectare de spații verzi noi vor fi amenajate în cadrul proiectului.
Platforma Carbochim, în prezent neutilizată, se transformă într-un spațiu deschis către întreaga comunitate, axat pe un concept family-friendly, prin proiectul de reconversie urbană.