Creșterea subvențiilor pentru partidele politice este criticată de mai multe ONG-uri, care semnalează că majorarea nu a fost precedată de o „consultare reală”.
La jumătatea exercițiului financiar 2021-2027, România nu a reușit să atragă niciun euro din bugetul multianual al UE. România riscă suspendarea plăților din PNRR, măsură cu impact „asupra stabilității macroeconomice și financiar-bugetare”, avertizează Consiliul Fiscal.
Alocări suplimentare pentru infrastructura educațională din Cluj-Napoca în cadrul proiectului de rectificăre bugetară ce urmează să fie adoptat la începutul săptămânii viitoare.
Proiectul Legii Bugetului de stat pentru 2023 a fost publicat, marți seară, de ministerul de Finanțe. Un număr de șapte ministere, printre care și ministerul Sănătății, vor avea un buget redus, iar alte ministere vor primi mai mulți bani. Guvernul amână și acordarea a 6% din PIB pentru ministerul Educației.
Guvernul a aprobat cea de-a doua și ultima rectificare bugetară din acest an. Astfel, se iau bani de la domenii precum Transporturi și Infrastructură, Sănătate, Educație și se „pompează” în pensii, salarii și servicii sociale.
Bani pentru bursele elevilor, decontarea lucrărilor de asfaltare, bani pentru spitale și pentru apărare, sunt prioritățile județului Cluj. Consiliul Județean pregătește rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli!
La începutul acestui an, Consiliul Județean Cluj, prin vocea președintelului Alin Tișe, se lăuda că va continua „seria investițiilor în infrastructura rutieră a județului”, alocând fonduri „extrem de consistente”, respectiv 75.000.000 de lei. La nici jumătate de an distanță, același Tișe anunță că lucrările nu se vor putea realiza la nivelul estimărilor și că o parte din banii alocați la drumuri merg către alte instituții ale forului județean.