Consilierii județeni USR-Plus vor ca banii pe care îi încasează hotelul din Gheorgheni de la Iulius Mall și United Business Center să revină Consiliului Județean.
Încă trei tramvaie achiziționate de Primăria municipiului Cluj-Napoca de la firma arădeană Astra vor intra în flota Companiei de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca.
Curtea de Apel Cluj a decis respingerea acţiunii în pretenţii prin intermediul căreia comuna Feleacu solicitase obligarea judeţului Cluj la plata unei sume de bani în schimbul punerii la dispoziţie a terenului pe care se realizează Centrul de Management al Deşeurilor.
Consiliul Județean a propus înființarea unei rampe temporare de gunoi nu la Feleacu, ci la Săvădisla. Varianta are mai mulți opozanți decât adepți, singurii care o îmbrățișează fiind funcționarii din CJ și prefectul. Soluția „de urgență” a Consiliului Județean ridică mai multe probleme: De ce acum? De ce trebuie o firmă nouă, mai ales una care abia acum se autorizează? De ce s-ar opune Boc, știut fiind că municipiul ar fi cel mai afectat de o criză a gunoaielor?
Consilierii locali din comuna Feleacu au respins în majoritate covârşitoare să-şi dea acordul pentru construirea unei rampe temporare de depozitare de deşeuri. Conducerea Consiliului Judeţean consideră toată situaţia “un şantaj” şi spune că pentru moment nu există alte soluţii. Salprest Rampă a anunţat că de mâine se va închide rampa de gunoi, iar gunoaiele urmează să fie duse la Alba Iulia, ceea ce va presupune costuri mai mari pentru populaţie.
Comuna Feleacu a cerut Consiliului Judeţean plata unei redevenţe de peste un milion de euro pentru cele 60 de hectare unde va fi construit Centrul de Deşeuri. Evaluarea făcută de Consiliul Judeţean Cluj arată, în schimb, o sumă mult mai mică. Problema este departe de a fi rezolvată, iar comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene prin refuzul de a-şi da acordul pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri.
Şedinţă de urgenţă la Prefectura Cluj în încercarea de a găsi o rezolvare la criza gunoaielor, după ce preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Vakar Istvan, a cerut convocarea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi decretarea stării de urgenţă. “E o criză iminentă, astăzi avem noroc că sunt 15 grade Celsius afară şi nu 29 de grade cum a fost ieri. Oricând, poate izbucni o epidemie”, a comentat Vakar.
Comuna Feleacu continuă să ţină în şah autorităţile judeţene, chiar dacă Consiliul Judeţean Cluj a acceptat ca pentru obţinerea acordului pentru construirea unei rampe temporare de deşeuri, să plătească o redevenţă pentru cele 60 de hectare unde urmează să fie construit viitorul Centru de Deşeuri. De mâine, Salprest Rampă va închide rampa de gunoi. Nici până în ziua de astăzi, consilierii locali din Feleacu nu s-au întrunit pentru a autoriza construirea rampei temporare de deşeuri. Preşedintele CJ Cluj, Vakar Istvan, e decis să convoace Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă.