Echipa Dog Assist a pregătit un weekend plin de activități educative, muzică și ateliere de creație, dar și distracție în apă alături de patrupezi pentru susținerea proiectelor de terapie asistată de animale.
O cameră de supraveghere montată într-un luminiș în munții Piatra Craiului, unde sunt mai mulți bușteni căzuți, a surprins aproape toate animalele sălbatice care trăiesc în pădurile României. De la veverițe și dihori, până la cerbi, lupi, urși și chiar un râs, toate sălbăticiunile pădurii au trecut trecut prin fața obiectivului.
Se spune că animalul este cel mai bun prieten al omului și te înțelege cel mai bine. Aproximativ 60 de persoane cu dizabilități și nu numai, beneficiază de terapia asistată de animale, oferită de specialiștii asociației Dog Assist din Cluj.
Prima clinică de psihoterapie standard şi terapie asistată de animale din România s-a deschis, sâmbătă, la Cluj-Napoca. Şapte câini ajută la terapia celor mici, dar şi a adulţilor. Psihoterapeutul Andra Diaconu, fondatorul clinicii, explică efectele acestui tip de terapie.
Relaţia dintre copii şi animale este una specială. Ce se ştie însă mai puţin despre necuvântătoare este că îi pot ajuta pe cei mici să facă progrese mari, chiar şi atunci când suferă de tulburări ca autismul.
Un program unic în ţară a început, joi, la Cluj-Napoca: mai mulţi câini de terapie sunt implicaţi într-un program de dezvoltare personală şi relaxare destinat studenţilor.
Bailey este o femelă din rasa Beagle, în vârstă de patru ani şi jumătate care ştie să danseze, ştie să te scape de stres şi să ajute la ameliorarea unor boli.
În fiecare zi de miercuri și sâmbătă, studenții din Cluj vor avea ocazia să scape de stresul din timpul sesiunii cu ajutorul unor câini de terapie.