Marea Britanie şi UE au ajuns la o înţelegere privind negocierile pentru Brexit, Jean Claud Juncker şi Theresa May, anunţând într-o conferinţă de presă la Bruxelles că discuţiile pot trece în etapa următoare.
Șefa executivului britanic a confirmat miercuri în Parlamentul de la Londra că Marea Britanie a invocat articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, care dă startul negocierilor pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană, transmite EFE.
Ziua de 29 martie va rămâne în istorie drept momentul în care Marea Britanie a început procesul de părăsire a Uniunii Europene. Momentul-zero va avea loc când scrisoarea trimisă de premierul Theresa May va ajunge la preşedintele Consiliului European.
Șefa guvernului britanic, Theresa May, va declanșa Brexit-ul, ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, la 9 martie, dată ce coincide cu desfășurarea Consiliului European din Malta, a informat marți cotidianul The Times, citat de EFE.
Premierul britanic, Theresa May a susținut marți un discurs considerat istoric de presa internațională, dar cu o perspectivă așteptată de specialiști.
Președintele Consiliului European, Donald Tusk, a calificat marți 'mai realist' decât precedentul discursul pronunțat marți de premierul britanic Theresa May cu privire la obiectivele sale în cadrul viitoarelor negocieri asupra ieșirii Marii Britanii din UE, relatează AFP.
Premierul britanic Theresa May a anunţat marţi într-un discurs mult aşteptat, că Londra intenţionează să se despartă complet de Uniunea Europeană şi că nu are în vedere să opteze pentru ”ceva care să lase jumătate pe dinafară şi jumătate pe dinăuntru".
Londra doreşte să schimbe regulile în domeniul liberei circulaţii a persoanelor în UE, în contextul anulării restricţiilor impuse românilor şi bulgarilor la 1 ianuarie, a anunţat Theresa May că le va spune omologilor săi în cadrul reuniunii de joi, la Bruxelles.